top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Frogner raskest

Vidar Frogner i sin Porsche 993 GT2 EVO var raskeste fører i GT+ under helgens NM-runde i baneracing på Vålerbanen.


Vidar Frogner kunne smile etter å ha sikret seg to førsteplasser og en andreplass under årets andre NM-runde på Vålerbanen. Foto: Marius Svingen

Det er ingen overraskelse at den hvite 992 GT2 EVO Porschen til Vidar Frogner går godt, og når alt stemmer er det vanskelig å henge på føreren fra Moss, sånn var det også under helgens NM-runder på Vålerbanen. Vidar Frogner vant den første finalen på vått underlag 9 sekunder foran Fredrik Sørlie i Zyrus Lamborghini LP1200 og vel 11.5 sekunder foran Jan Øivind Ruud i Stealth B7.

Vidar Frogners Porsche 993 GT2 Evo fungerte like godt på regn som på tørt denne helgen.

I den andre finalen hadde Frogner en klar tjuvstart, og fikk dermed en straff på 10 sekunder, og når feltet avsluttet denne finalen bak Safety Car etter avkjøringen til Kjetil Finne og at Jan Øyvind Ruud ble stående igjen fikk Frogner med seg andreplassen i dette løpet. Vant finale 2 gjorde Fredrik Sørlie i Zyrus Engineering. Dermed hadde Sørlie og Frogner hver sin seier før siste finale ble kjørt lørdag.

Fredrik Sørlie i Zyrus Lamborghini LP1200 fikk med seg en ny seier i helgens andre finale. I tillegg ble det en andre og en tredjeplass på Sørlie. Foto: Marius Svingen.

I den siste finalen hadde virkelig Kai Roger Bakken fått fart på sin Lotus Esprit og hadde virkelig tenkt å blande seg inn i oppgjøret. Bakken hadde den beste rundetiden satt i denne finalen med 53.436, og han hadde virkelig heng på Vidar Frogner som lå i tet når det gjensto et par runder. Da fikk Bakken en ufrivillig 360 graders piruett, men kunne bare gi gass igjen. Selv med 360 graders piruett kjørte Bakken den runden på 57.122.


- Jeg har opplevd verre, men jeg var litt usikker om noe kunne være ødelagt etter snurringen. Men etter snurren mistet jeg litt tid så skjønte jeg aldri ville ta igjen Frogner, og Fredrik lå såpass bak. Men dette var første gang i helgen at bilen fungerte som han skulle, fortalte Bakken.

Vidar Frogner kunne dermed kjøre inn til helgens andre seier.

- Dette har vært en god helg for oss. Veldig synd med tjuvstarten i andre finale, men jeg trodde starten skulle gå tidligere og jeg hadde allerede bygd opp trykket i motoren, og da gikk det slik, forteller han.

Kai Roger Bakken kjørte inn til andreplass vel seks sekunder bak Frogner, mens Fredrik Sørlie kjørte inn til tredjeplass. Han var 7.2 sekunder bak i mål.

Full resultatliste finner dere på denne linken:

207 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page