top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Frogner kjører NM

Vidar Frogner er påmeldt til første NM-runde i GT+ med sin Porsche 993 GT2 EVO Ex, og det blir trolig ikke den eneste NM-runden han kjører.


Vidar Frogner i sin Porsche 993 GT2 Extrem. Foto: Marius Svingen

Det er ventet flere biler enn noen gang i GT+, og mange klør i fingrene etter å komme i gang med baneracing etter en lang dvale.


Siste helgen i juni samles Norges raskeste sjåfører seg på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad, og en av de som er påmeldt i gromklassen GT+ er Vidar Frogner med sin svært raske Porsche 993 GT2 EVO Extrem.


- Jeg gleder meg virkelig til å kjøre løp igjen, og ikke minst skal det bli moro å kjøre Racing NM igjen, forteller Frogner som har kjørt enkelt løp i NM tidligere.
Vidar Frogner er påmeldt i Racing NM i juni, og håper også å kjøre NM-runden i august også på Rudskogen. Foto: Marius Svingen

Han forteller at han trolig skal kjøre de to første NM-rundene på Rudskogen i juni og august, også får han telle litt på fingrene om han skal kjøre full NM-runde.


- Det har vært en spesiell tid denne våren, så vi har ikke lagt opp hele planen ennå. Trolig kjører vi de to første rundene på Rudskogen, også skal vi kjøre under Gatebil i juli, forteller han.


Vidar Frogner viste i 2019-sesongen at hans Porsche 993 GT2 EVO går ekstremt raskt. Hans beste tid fra 2019 var 1.22.360, men etter å ha brukt litt tid med blant annet aerodynamikk på sin racerbil har han satt uoffisiell beste tid på trening denne sesong med tiden 1.21.680, men Vidar tror det går an å kjøre enda raskere.


De to første NM-rundene i baneracing på Rudskogen vil gå som lukket arrangement og uten publikum. Men hele helgen vil bli steamet LIVE slik at de som ønsker kan sitte hjemme å få med seg hele arrangementet både lørdag og søndag.


NM-vinner til GT+


Det ventes flere nye biler i klassen denne sesongen, og flere som vil være med å kjempe om årets NM-tittel i GT+. Fredrik Sørlie vant NM-gull i klassen GT1 i fjor med Lamborgini Huracan ST, men til NM-åpningen er Sørlie påmeldt i GT+ med Zyrus Lamborghini LP1200.


- Jeg ser frem til å kjøre løp igjen, men foreløpig vet jeg ikke så mye om denne sesongen. Tanken var uansett ikke full NM-sesong for meg, men kanskje noen innhopp i Extreme/GT+, sier Sørlie.


Ruud kjører full sesong

Stealth B7 - Foto: Tom Erik Rolfson

En som har planer om å kjøre alle løpene i årets Racing NM er Jan Øivind Ruud med sin knallrøde Stealth B7. Bilen har fått en oppgradering blant annet på motorsiden, og det håper Ruud skal gjøre han enda raskere denne sesongen. Men på testdagen på Rudskogen 2. juni ble lyden fra motoren i høyeste laget, og Ruud fikk ikke kjørt.


Ruud har ikke kjørt NM på noen sesonger, men han skal få orden på motorlyden og gleder seg til sesongstarten siste helgen i juni.


Stealth B7 - Foto: Tom Erik Rolfson

- Vi skal kjøre det vi kan, også får vi ta det litt som det kommer. Vi har mye å teste ut på bilen ennå, som diverse innstillinger, aerodynamikken, understell og elektronikk, forteller han.


Kai Roger Bakken er også påmeldt i GT+ med sin Lotus Esprit, og det er flere som ventes på startlisten før NM-sesongen kjøres i gang i slutten av måneden.


711 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page