top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fra rally til racing

Det duker stadig opp førere fra andre grener innen bilsporten i racingklassen GT5, og i helgen kjører tidligere rallyfører Trond G. Svenkerud.Han innrømmer å ha gravd langt bak i klesskapet og funnet frem sin gamle Subaru Cup kjøredress.


- Ja, det har blitt noen år siden jeg har kjørt noe skikkelig billøp. Rallyhjelmen ble lagt på hylla i 2011, og jeg har bare kjørt noen bilcrossløp innimellom, forteller føreren som denne helgen kjører en Peugeot 206 GTI i klassen GT5.


- Litt rastrusten er jeg, og vi bruker litt utsiden av banen også, smiler han.

Svenkerud debuterete i rally i Sigdalsrallyet i 2003, og et av høydepunktene var når han i 2008 ble norsk mester i rally med Renault Clio. I 2009 deltok han i Subaru Cupen og andreplassen fra Rally Hadeland var han sterkeste resultat. I Subaru Cupen inngikk også noen løp i baneracing så helt ukjent med denne formen er ikke Svenkerud.


Trond G. Svenkerud under helgens NM-runde i GT5 på Vålerbanen.

Svenkerud innrømmer at han har sett på GT5 klassen i lengre tid, og når Tommy Kristiansen i sommer ringte å sa de hadde en ledig bil til denne helgen i Racing NM var han ikke sein med å bestemme seg.


- Dette er jo kjempemoro, og jeg får kjørt masse bil. Nivået er høyt, og jeg lærer litt nytt hele tiden, sier han.


Kan det bli at du fortsetter å kjøre Racing NM?

- Ikke helt umulig. Dette er jo forenlig med jobb og yrkeskarriere, forteller han som i dag jobber som driftsleder i et entreprenørfirma.


Trond G. Svenkerud var godt fornøyd med helgens tre finaler, og i den første finalen fikk han med seg en 12. plass og i den andre en 11.plass. I den siste finalen kom de ikke til start.

- Det har vært en veldig moro dag, så dette har gitt mersmak, sier han.


529 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page