top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fra grus til asfalt

NM-leder i GT4 Glenn Haug kommer til Vålerbanen for prøve å sikre NM-gullet i klassen og kommer godt forberedt.


NM-LEDER: Teamet rundt Glenn Haug bygde denne VW Scirroco i vinter og var klar natten før første NM-runden. Nå leder han NM før siste runde på Vålerbanen som kjøres denne helgen. Foto: Marius Svingen

- Skal vi klare å sikre NM-gullet må vi komme godt forberedt. Vi har hatt girkassa ute av bilen for å sjekke en ulyd som vi merket på Rudskogen så vi tar ingen sjanser, forteller NM-lederen som kan ta sin aller første NM-medalje i bilsport. Før sesongen hadde han ingen forventing om å være med å kjempe i toppen av racingklassen allerede denne sesongen.


VUNNET: Glenn Haug har tatt fem finaleseiere denne sesongen i GT4, og det gjør at han leder NM før siste runde. Foto: Marius Svingen

- Vi bygde denne bilen i vinter og den var klar natta før åpningsløpet på Vålerbanen i våres. Så hadde ikke trodd at vi skulle lede NM-før siste løpet, sier Haug som kjører en VW Scirocco i klassen GT4 som har hatt over 30 førere på startstreken denne sesongen.


Men Glenn Haug er ikke ukjent i motorsportsammenheng, og har mange starter foran seg både i bilcross og rallycross. Han har vunnet landsfinalen i bilcross og satset i Rallycross EM med Super1600. Han har også kjørt noen sesongen i Supercar lite med noen pallplasser fra EM. Han har hatt mange store opplevelser i rallycrossen, men å reise verden rundt gjennom flere år krever høyt budsjett og nå trives NM-lederen fra Eidsvoll svært godt på asfalt og baneracing.


- Det er ingen tvil om at jeg har fått smaken på baneracing og Racing NM. Dette skal jeg fortsette med i flere år fremover, lover Haug som skal prøve å holde konkurrentene bak seg i helgens NM-finale.


KAMPKLARE: I NM-sammendraget skiller det kun 10 poeng mellom Emil Rosendal og Glenn Haug. Foto: Marius Svingen

Det skiller kun ti poeng mellom Glenn Haug og Emil Rosendal i sammendraget før helgen.


418 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page