top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fra bilcross til racing

Gunnar Fadum fra NMK Aremark merker det er stor forskjell på bilcross og racing, men begynner å finne seg godt til rette i GT5.


Med en godt plantet D på bakruta er Gunnar Fadum en av årets debutanter, og under helgens NM-runder i racing på Rudskogen stiller han i sitt andreløp løp noensinne i baneracing.


Gunnar Fadum imponerte stort under kvalifiseringen og ble nummer tre. Alle foto: Marius Svingen

- Dette er jo utrolig moro, men dette er jo helt annerledes enn bilcross, ler han og legger til.

- Men jeg gjør så godt jeg kan, og lærer noe nytt hele tiden.


Han kjører en Peugeot 206 i GT5 som er årets største NM-klasse, og allerede under kvalifiseringen på lørdag hadde han fått fart på bilen. Han kvalet inn som nummer tre i klassen, og var strålende fornøyd.


- Dette var jo over all forventing. Da er det bare å prøve å holde hode kaldt i finalene også, sier han.


Gunnar Fadum fra NMK Aremark har etter seks år med bilcross bestemt seg for å kjøre racing i GT5.

Oppkalt etter Monte Carlo vinner

Fadum kommer fra en kjent motorsportfamilie og er barnebarnet til Gunnar Fadum som sammen med Per Malling vant Rallye Monte Carlo i 1955.


- Jeg er vel egentlig tredje generasjon Fadum som driver med motorsport, men det var nok farfar som var mest kjent av oss, sier han. Gunnar Fadum har i seks sesonger kjørt bilcross, men valgte å begynne med racing før denne sesongen.


- Jeg synes nok det var på tide å prøve noe annet, og foreløpig så liker jeg dette veldig godt. Jeg var innom både rallycross og shortcar, men falt på GT5 og en Peugeot 206, forteller han.


- Dette skal være et prøve og læreår, også får vi se om vi satser litt mer til neste år. Vi har fortsatt litt å gå på med tanke på motorkraft og optimalisering, forklarer han. Selv om det i år er full satsing på GT5 skal han i Uke 30 til Brekke i Aremark å gjøre comeback i bilcross da han skal kjøre Sommerfestivalen.


- Det er mest for moro også har jeg jo en bil stående som jeg skulle brukt opp, så helt slipp på bilcrossen kan jeg ikke gjøre, sier han.

437 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page