top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Forsvarte NM-gullet!

Daniel Kroken fra NMK Vest-Telemark forsvarte NM-gullet i Formula Basic fra i fjor under årets NM på Vålerbanen.


Daniel Kroken NM-finner 2019 Formula Basic. Foto: Marius Svingen

Daniel Kroken i Formula Basic har virkelig innfridd denne sesongen, og målsettingen foran NM-løpet på Rudskogen var også justert opp etter en meget god sesong så langt, og du verden for et NM-løp det ble.


Mye har handlet om Rolf Adrian A. Engen og Daniel Kroken denne sesongen. Foto: Marius Svingen

Daniel Kroken startet i pole med kanskje den argeste konkurrenten, Rolf Adrian Engen fra KNA Rudskogen i nest beste startspor under søndagens NM-finale. Daniel Kroken tok starten og hadde noen meter på Engen. Sakte, men sikkert ble forspranget spist opp og Engen tok over ledelsen. Det ble en inderlig spennende kamp de neste rundene, men på den siste runden gikk Kroken forbi og vant løpet fattige 0.188 sekunder foran Rolf Adrian Engen. Kroken innrømmer at den siste forbikjøringen var litt for hasardiøs.


- På siste runde bremset jeg litt for sent, og tok en halvveis ufrivillig blokkeringspassering på Rolf Adrian. Han var våken og så den tullingen som kom sladdende på innsiden før det var for sent. Han ga plass og vi kunne begge komme oss i mål. Det var to vinnere i det løpet, og vi hadde en fantastisk fight, forteller Kroken.


Rolf Adrian Andersen Engen som ledet nesten til mål var litt skuffet akkurat når finalen var ferdig, men etter at resultatet har sunket inn var han svært godt fornøyd med sølvmedaljen.


Rolf Adrian Andersen Engen ledet i 10 runder, men Daniel Kroken kom seg forbi på siste runden. Her ser vi de to i tett kamp om gullet. Foto; Marius Svingen.

- Jeg er veldig fornøyd med at det endte med NM sølv i helga, selv om det var veldig surt å miste gullet etter 10-11 runder i ledelsen, men vel fortjent seier til Daniel, forteller Engen, som legger til at han ikke hadde forventet en så god sesong som han har hatt denne sesongen.


- Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle vært så langt oppe i toppen i mitt første år i denne klassen. Basic miljøet er ekstremt bra og alle hjelper til om det er noe. En helt unik gjeng, sier sølvvinneren.


Ketil Thomassen kjørte inn til tredjeplassen i NM. Han var bare 1.2 sekunder bak teamkollega Kroken over målstreken.


Ketil Thomassen kjører på samme team som Kroken.

- Jeg er veldig godt fornøyd med begge resultatene fra helgen. Det ga en veldig god startposisjon på NM-finalen der jeg hadde orkesterplass til kampen mellom Rolf Adrian og Daniel. Var aldri nok på skuddhold til å kunne gjøre noe med de to, så jeg tar veldig gjerne mot en tredjeplass i det selskapet, sier Thomassen etter å ha sikret seg to tredjeplasser i NorgesCupen og ikke minst to seiere i Formula Basic Masters.Pallen Formula Basic Masters - Lørdag

Pallen Formula Basic Master - Søndag

400 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page