top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Formula Basic starter sesongen!

Den enste formelklassen i Racing NM, Formula Basic er klare for sesongstart med 14 deltagere.


Til helgen kjøres første NM-runde i baneracing på Vålerbanen og det er også årets første løp for Formula Basic-førerne. Dette er 13 sesongen klassen har eksistert i Norge, og primusmotor for klassen Bård Bergsjø sier seg fornøyd med 14 påmeldte formelbiler til åpningsløpet på Våler.


Formel Basic stiller med 14 førere til første NM-runden på Vålerbanen.

- Dette er bedre enn i fjor og flere nye kjørere har meldt at de kommer senere i sesongen. Fjorårssesongen ble avsluttet med 17 deltakere i NM og mye taler for at vi år vil se mer enn 20 deltakere, sier Bergsjø.

Formula Basic har jo vist seg å være en klasse som gir veldig god læring for videre satsing og førere som Kevin Burt, Darren Turner. Stein Frederic Akre, Johan Darbom, Oscar Krüger, Henrik Furuseth, Mads Siljehaug, Aleksander Schjerpen, Marcus Påverud og Theodor Olsen er blant de Basic-førerne som har gjort seg bemerket internasjonalt.


Nytt er det også at Opposite Lock AS har ansatt Marius Gjevik som klasseansvarlig, førercoach, mekaniker, deleansvarlig, utviklingsansvarlig osv for Formula Basic.

Gjevik har bred internasjonal erfaring blant annet fra STCC, Auto GP, World Series, A1, Porsche, Super Bike og GP2. Nå skal han bruke mye av tiden sin til å hjelpe Formula Basic-førerne både når det gjelder kjøreteknikk og mekanikk.


Marius Winås er en av de som skal kjøre Formel Basic denne sesongen, og han fikk kjørt mange testrunder på Rudskogen i sin nyoverhalte Formel Basic tidligere i vår. Foto: Marius Svingen

Bård Bergsjø har i mange år arbeidet med et konsept han kaller racing «Star Challenge» hvor målsetningen er å hjelpe unge førere til en karriere innen racing.


- Vi må heller ikke glemme at Formula Basic er klassen for de som ønsker å holde på med racing som en hobby og det har gang på gang vist seg at klassen gir veldig mye racing for et moderat budsjett. Med deltakere fra 13 – 60 år kan vi trygt si at Formula Basic er «Racing for alle», avslutter han.
423 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page