top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Formel Basic, en klasse for alle

Formel Basic er den eneste formel-klassen i Racing NM, men du må ikke tro den bare består av unggutter.

Vi tok en prat med den eldste og den yngste føreren i årets Formel Basic-klasse under NM-åpningen på Vålerbanen, og det skiller 41 år mellom de to utøverne.


Det er 41 års forskjell på yngstemann og eldstemann i Formel Basic. Anders Eriksrud fra NMK Sande er 16 år, mens eldstemann Dag Wasmuth fra NMK Solør er 57 år.

- Når hjelmen er på så tenker vi akkurat på alderen, da er vi alle konkurrenter på lik linje, forteller eldstemann på 57år, Dag Wasmuth fra NMK Solør.

Han har vært med i Formel Basic i 11 sesonger og aldri tenkt tanken på å kjøre noe annet mesterskap.


- Jeg brukte litt tid på å finne hvilken klasse jeg skulle kjøre når jeg begynte med racing, men etter at jeg valgte Formel Basic, som jeg synes var det som var mest racing innenfor mitt budsjett, så har jeg vært i den klassen. Jeg har passert den alderen hvor jeg har store ambisjoner med racing. Jeg er med for å ha det moro, forteller Wasmuth, som er bosatt i Tønsberg i Vestfold.

Anders Eriksrud fra NMK Sande har kjørt i Formel Basic siden 2016, og har målsetting om topp 3 plassering denne sesongen.

Yngstemann i klassen er 16 år, og går på sin tredje sesong i formelklassen. Anders Eriksrud fra NMK Sande har vært i motorsportmiljøet siden har var liten, og startet tidlig med gokart.

- Jeg startet med gokart som 7-åring, og holdt på med det i 7 år. Så tok vi steget opp til Formel Basic og dette blir min tredje sesong, forteller 16-åringen.

Eriksrud ble nummer fire i NM og NC i fjor, og målsettingen er å klatre opp på pallen denne sesongen.


- Pallen er noe vi sikter på i år, men det er et stort felt og mange dyktige sjåfører her, forteller han. I ulikhet med eldstemann Wasmuth har unggutten ambisjoner om å komme et steg videre og lukter allerede litt på Ginetta Cup i Sverige etter denne sesongen.


- Jeg trives veldig godt i Formel Basic for miljøet er så utrolig bra, og samholdet så godt. Her hjelper vi hverandre og alle er gode venner, men jeg har også lyst til å gå noen steg vidre, forklarer Eriksrud.

Dag Wasmuth fra NMK Solør begynte med motorsport for 11 år siden, og har i alle år kjørt Formel Basic nettopp fordi han trives så godt i klassen.

Eldstemann er enig i at miljøet er veldig godt i Formel Basic, og han har ingen planer om å bytte klasse med det første.


- Det er derfor jeg har kjørt her i 11 år også. Vi har det moro sammen, og det er hyggelig folk. Dette er hobby for meg, og da skal man også ha det gøy, forteller Wasmuth.

Men han legger til at han ikke er med som listefyll, selv om han kanskje ikke har de samme ambisjonene som ungguttene i klassen.

- Jeg synes det er veldig moro å kjøre med unggutta, men vi er flere i klassen som har passert 40. Så vi er uavhengige av alder like konkurrenter på banen. Jeg har mål om å forbedre 7.plass en min fra Norges Cupen i fjor, og da må også jeg prestere, smiler han.
Anders Eriksrud kjørte inn til en femteplass i lørdagens løp i Formel Basic.

Det ble kjørt en finale i Formel Basic på lørdag og der endte Eriksrud på en femteplass, mens Wasmuth ble nummer åtte. Race 1 ble vunnet av Edward Sander Woldseth. Søndag er det nye muligheter og finaler i klassen kjøres fra klokken 13.00.Dag Wasmuth kjørte inn til en åttendeplass i det første løpet for sesongen.

601 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page