top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Flere biler i GT+


Med åpne grenser kan flere deltagere fra de nordiske landene delta i helgens NM-runde. Nå får vi to svenske førere inn i GT+


Grunnet pandemien og stengte grenser har utenlandske sjåfører vært forhindret i å delta i årets Scandinavian GT Championship by MadCroc, men med koronavaksine og koronapass i orden er det i helgen mulig for utenlandske sjåfører å delta og det ser vi også på startlisten til GT+.

Under helgens Ford Røhneselmer Asfalt Classic er det påmeldt ni biler i Scandinavian GT Championship by MadCroc.


Fredrik Sørlie ligger som nummer to i NM. Foto: Marius Svingen

Denne sesongen har blitt en mellomsesong for mesterskapet som skulle samle værsting biler fra hele Norden. Grunnet stengte grenser og pandemi har det så langt denne sesongen kun vært de norske utøverne som har kjørt mesterskapet, men det blir det en liten endring på denne helgen.


Team Elite Projects fra Sverige stiller med to førere i mesterskapet. Dette er Ben ODonnell som kjører en Porsche 991 Cup og Robin Joansson som kjører en Porsche 918.Robin Joansson har tidligere kjørt mye på Rudskogen, og ser frem til en helg i Racing NM.


- Det skal bli veldig hyggelig å konkurrere mot de norske førerne igjen. Vi har møtt de tidligere. Jeg har lyst til å prøve å slå min raskeste tid på Rudskogen på 1.21.19, og det hadde vært moro å vinne noen av finalene når vi er det, sier Robin, som også forteller at dette trolig er eneste gang han kjører i Norge denne sesongen da bilen skal selges og nytt prosjekt er pågang.


Dermed skal NM-leder Vidar Frogner og de andre norske førerne få noen flere å bryne seg på.

- Vi ser veldig fram til å kjøre mot gutta i Team Elite Projects. Jeg har kjørt mot de tidligere i Gatebil. De har rå biler og er gode sjåfører, så det blir spennende, sier Vidar Frogner og legger til at målsettingen for helgen blir å styrke ledelsen de har i NM.Vidar Frogner i sin Porsche 997 GT2 RSR leder mesterskapet med 144 poeng, mens Fredrik Sørlie i Zyrus Lamborghini LP1200 ligger 12 poeng bak Frogner. Tredjeplassen innehas av Jan Øivind Ruud i sin Stelth B4. Ruud har 100 NM-poeng, og er avhengig å få til en god helg på Rudskogen.


- Vi skal kjøre så fort som mulig, og prøve å ta så mange NM-poeng som mulig. Målet blir å sette noen gode tider i løpet av helga og være med å kjempe i toppen, sier Ruud.

497 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page