top of page
SĂžk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fire nye NM-vinnere kÄret

Etter helgens Racing NM pÄ Rudskogen ble de fire Norgesmesterne i GT+, GT1, GT3 og GT4 kÄret.




Under helgens Porschefestival pÄ Rudskogen ble ogsÄ NM-finalene i alle GT-klassene unntatt GT5 avgjort, og det var stort sett kun nye norgesmestere i Ärets NM. Det var kun Ole William NÊrsnes som ble norsk mester i GT1 som hadde et NM-gull i GT-klassen fra fÞr. NÊrsnes sto Þverst pÄ NM-pallen i GT1 ogsÄ i fjor, og har denne sesongen vÊrt helt suveren i klassen. Ole William som kjÞrte Porsche Carrera Cup Scandinavia denne helgen hadde allerede fÞr siste finale pÄ Rudskogen sikret NM-gullet og trengte dermed ikke Ä kjÞre den siste finalen.

- Planen har vÊrt Ä kjÞre Carrera Cupen denne sesongen, men ettersom Covid-19 har satt en stopper for det er det gÞy Ä kunne kjÞre Racing NM. Planen for den kommende sesongen er Ä fÄ en full sesong i Porsche Carrera Cup Scandina


Vidar Frogner har kjÞrt Racing i mange Är, men dette er hans fÞrste NM-gull i den stÞrste NM-klassen GT+. MÄlet hans for helgen pÄ Rudskogen var Ä sikre NM-gullet og det gjorde han allerede pÄ fredag med Ä kjÞre inn til en tredjeplass. Dermed kunne fokuset ligge pÄ Ä sette ny banrekord pÄ Rudskogen. Det gikk svÊrt raskt pÄ Rudskogen denne helgen, og Frogner senket den gamle rekorden til Joakim Ottersen med over ett sekund. Ny banerekord er 1.19.536. Det er kun Formel 1-bilene som har kjÞrt oppvisning, som har kjÞrt fortere rundt Rudskogen enn dette.

- Jeg mÄ fÄ takke alle for en fantastisk sesong. Vi klarte begge mÄlene vÄre sÄ vi er sÄ glade. Takk til alle som har gjort dette mulig, sier Frogner.



I GT3 er det ogsÄ en nykommer som stÄr Þverst pÄ NM-pallen nemlig Rino Rostad i sin Audi. Han har aldri kjÞrt Racing tidligere, og begynte med gokart i godt voksen alder.

- Dette er helt utrolig, og sÄ moro, smilte Rostad etter at det ble klart at han tok NM-gullet i den siste finalen pÄ lÞrdag. Rostad forteller at han ikke hadde turt Ä hÄpe pÄ en slik plassering allerede fÞrste Äret, og alt har dermed gÄtt over all forventing.

- Ja, dette er mer enn jeg forventet. Jeg har sagt at jeg skal gÄ gradene, men nÄ ble vi NM-vinnere det fÞrste Äret, sÄ da kan vi kanskje begynne Ä klatre oppover i klassene, sier Rostad litt hemmelighetsfull.



Unggutten Marius Solberg Hansen har vÊrt suveren i GT4 denne sesongen, og hans NM-tittel var allerede sikret fÞr helgen. Solberg Hansen vant ogsÄ NM-gull i rallycross litt tidligere i hÞst.


Vi gratulerer alle NM-vinnerene!







183 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page