top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Finalistene til Bilsporttalentet 2020 er klare

Dennis Hauger, Ola Jr. Nore, Andrine Rafoss, Marius Solberg Hansen og Niklas Eker Abrahamsen er finalistene i Bilsporttalentet 2020. Finalen arrangeres på Vålerbanen den 5. oktober.



Bilsporttalentet er den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk bilsport, og er åpen for alle bilsportutøvere fra det året de fyller 15 til det året de fyller 21 år. På grunn av den spesielle situasjonen med koronapandemien blir Bilsporttalentet i år litt annerledes enn tidligere.


-Det blir en litt mindre versjon i år enn tidligere, noe vi har møtt stor forståelse for ute i miljøet. Finalen skal avholdes på en dag i stedet for to, og vi jobber stadig med at pengepremien kan bli så stor som mulig, selv om den nok ikke blir like stor som tidligere, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.


Bilsporttalentet startet i 2008, og er en etterfølger av Castrol Juniortalent som ble startet av Holm Jacob Matheson i 1998. Mer enn fem millioner kroner er utdelt til norske bilsporttalenter i løpet av disse årene.


21 utøvere søkte i år om å få være med i Bilsporttalentet i år, og alle søknadene ble nøye vurdert av juryen bestående av Holm Jacob Matheson, Thomas Schie, Roger Moen, Tommy Rustad, Bruno Arntsen, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen.


-Det å plukke ut fem finalister og to reserver blant så mange gode utøvere er ikke enkelt, da alle som søkte er store talenter. Juryen har blant annet vurdert tidligere resultater, fremtidsplaner, alder og helhetsinntrykket etter å ha lest alle søknadene og sjekket referanser.

Finalistene skal prøve seg bak rattet i ulike løpsbiler, og må også gjennom en fysisk test under finalen på Vålerbanen.


Samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.


De fem finalistene er:

Dennis Hauger (17), racing: Dennis Hauger kjører for NMK Aurskog-Høland, og deltar i år i det internasjonale FIA Formel 3-mesterskapet. Han er også på elitelandslaget til Team Norway.


Ola Jr. Nore (19), rally: Ola Jr. Nore fra NMK Modum & Sigdal kjører rally i R2-klassen med en Opel Adam, og har også internasjonale ambisjoner. Han var også med i finalen i Bilsporttalentet i fjor, og er på satsingslandslaget til Team Norway.


Andrine Rafoss (16), rallycross: Andrine Rafoss kjører for NMK onsmo, og deltar i juniorklassen i rallycross. Hun har også erfaring fra gokart tidligere.


Marius Solberg Hansen (16), rallycross: Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Motorsport er en skikkelig allrounder som kjører både rallycross, rally og racing. Men han satser mest på rallycross, hvor han i år kjører i klasse 1 med en Citroën.


Niklas Eker Abrahamsen (16), racing: Niklas Eker Abrahamsen fra Asker og Bærum Motorsport har i flere år kjørt gokart, og har nå også begynt med racing i den norske GT4-klassen med en Citroën DS3. Neste år er planen å kjøre den danske DS3-Cup’en, og han er også en del av juniorlandslaget til Team Norway.


Reserver: Førstereserve: Marius Solli Paulsen Andrereserve: Petter Sæves Waskaas

118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page