top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fikk testet ny Cup-bil

Porsche Senter Son eier to biler som er tenkt å delta i den nye Porsche Sprint Challenge neste sesong.


Daniel Isaksen først, Erik Sandell i midten og Erlend Juan Olsen fikk testet mye under Racing NM på Rudskogen der det første løpet i Porsche Sprint Challenge skulle vært arrangert. Men dessverre måtte arrangementet avlyses på grunn av Covid-19. Foto: Marius Svingen

Under forrige NM-runde på Rudskogen skulle det egentlig vært et historisk løp i den splitter nye Skandinaviske Porsche Sprint Challenge Cupen som skal kjøres fra 2021, men grunnet Covid-19 ble det ikke arrangert Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen.

Men to av de som lurer på å kjøre denne cupen neste sesong fikk kjørt under Racing NM samme helg, og fikk testet bilene.


Porsche Senter Son eier to biler som er tenkt skal Porsche Sprint Challenge neste sesong. Sjåførene Daniel Isaksen og Erlend Juan Olsen var godt fornøyd med å få testet på Rudskogen under Racing NM.

- Målet er å kjøre full satsing i Porsche Sprint Challenge Scandinavia den kommende sesongen, og derfor var det veldig gøy å få testet litt under Racing NM, forteller Daniel Isaksen som kjørte en Porsche 718. Klassen er åpen for 718 Cayman GT4 Clubsport og Cayman GT4 Clubsport (981) og 911 GT3 Cup (997), alle fabrikkbygde løpsbiler fra Porsche Motorsport. Det er Porsche Senter Son som eier to biler som de skal kjøre denne cupen med i 2021 sesongen. Den andre bilen som fikk testet på Rudskogen ble kjørt av Erland Juan Olsen. Han kjørte en Porsche Cayman GT4 CS.


Her ser vi Erlend Juan Olsen i en Porsche Cayman GT4 CS. Foto: Marius Svingen

Klassen kjøres med tre forskjellige modeller og for å utjevne bilens forskjellige ytelsesnivåer og skape forhold for tett og intens racing, brukes vekthandikap med fokus på førerpresentasjon, såkalt «balance of performance» i denne klassen. Cupen skal være et springbrett mot de større klassene i Skandinavisk motorsport og Porsche Carrera Cup.


– Det har ikke vært noen seriøs inngangsklasse som kan fange opp unge talenter og gi nytt blod til skandinavisk eliteløp, sier sportssjef Thomas Johansson.

Porsche Sprint Challenge Scandinavia er en omfattende investering i regenerering i motorsport. Et mesterskap for fremtidige racingstjerner.


Espen Olsen i Porsche Center Son sier at de har to biler som de skal drifte i Cupen den kommende sesongen.


- Jeg har stor tro på denne klassen, og planen er at det skal gå et par løp i Norge. Dette skal være en snill klasse for utstyr og dermed en fin inngangsklasse, forteller han. Han forteller at en ny bil i klassen vil ligge på rundt 2.6 mill, men at det også er muligheter å få tak i eldre biler som har en rimeligere kostnad.


Ansvarlig for serien er organisasjonen bak Porsche Carrera Cup Scandinavia, og det nye mesterskapet vil være en offisiell support-klasse som går på de samme banene som Carrera Cup i løpet av 4 – 5 av hovedklassehelgene. Hver racinghelg er foreløpig sammensatt av to sprintløp på 20 minutter hver, med muligheter for lengre endurance-løp på utvalgte spesielle arrangementer fra Porsche.

300 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page