top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Ferien er over!

Det nærmer seg Ford Røhneselmer Asfalt Classic som kjøres 13. og 14. august under Racing NM på Rudskogen, og i tillegg til Historisk Racing vil NM for de nyere racerbilene i GT-klassene også kjøres denne helgen.En lang sommerferie for racingfolket er over og til helgen fortsetter årets Racing NM med den fjerde runden på Rudskogen Motorpark i Rakkestad.


I GT4 er det to utøvere som har stukket litt ifra de andre konkurrentene etter at vårsesongen var kjørt. Emil Rosendal leder klassen med 146 poeng, men kun ti poeng bak finner vi Glenn Haug som har fått fart på sin VW SCIROCCO. Andrine Rafoss som startet sesongen svært sterkt under sesongåpningen på Vålerbanen har sanket litt mindre poeng de siste to NM-rundene og ligger på en tredjeplass med sin 109 poeng, men etter at sesongen er ferdig strykes de tre dårligste poengsummene. GT4 og GT5 kjører denne sesongen 15 finaler hvor 3 løp strykes. Klassene avslutter sitt NM på Vålerbanen første helgen i september.


I GT5 er det BMW-førere som troner på de tre fremste plassene i sammendraget. Det er Eirik Wenaas Schei som leder med sine 232 poeng tett fulgt av Hans Petter Emilsen som har 217 poeng, og ni poeng bak der jager Michael Arnestad.


Wiggo Dalmo har vunnet samtlige finaler i GT1 så langt. Foto: Marius Svingen

I de tre største GT-klassene er det ikke like spennende i sammendraget etter vårsesongen. Både Jan Øivind Ruud og Wiggo Dalmo i henholdsvis GT+ og GT1 leder mesterskapet suverent. Dalmo har foreløpig gjort rent bord i GT1 med serier i alle finaler og har sikret seg 198 poeng.


Andreplass i GT1 har 136 poeng og heter Jarl Nilsen. På tredjeplass i klassen ligger Andre Westbye med 82 poeng.


LEDER: Jan Øivind Ruud leder GT+ med god margin og han er klar for en ny runde på Rudskogen. Foto: Marius Svingen

I GT+ er det Jan Øivind Ruud som har vært suveren og vunnet 8 av ni finaler og leder med god margin til Joackim Ottersen. Ottersen sto riktignok over NM-runden i Sokndal, men ligger 83 poeng bak Ruud i sammendraget. Kai Roger Bakken som også han sto over Sokndal ligger på tredjeplass med 84 poeng.


RASK: Frode Kvernrød (bildet) ligger på andreplass i GT3, men det begynner å bli noen poeng opp til leder Kristian Svelander som leder. Foto: Marius Svingen.

I GT3 er det Kristian Svelander som virkelig har satt standarden i klassen så langt denne sesongen. Han leder klassen med 159 poeng foran helgens runde på Rudskogen. Nummer to i klassen er Jan Henning Kleiv med 99 poeng. Tredjeplassen i GT3 er det Frode Kværnerød som har. Han har 93 poeng. Selv om Svelander har fått en god luke i NM er det tøff kamp om NM-sølvet og NM-bronsen ettersom Mazhar Iqbal og Svein Tore Sæther jager på fjerde og femteplassen bare noen poeng bak NM-toer Kleiv.


318 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page