top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fem kan bli norgesmestere!

Det er så jevnt i GT5 at hele fem førere kan bli norgesmester i den største GT-klassen.


REKORDSTORT: Det er både rekordstort startfelt i GT5 og jammen er det så jevnt at alt er åpent før siste løp er kjørt under helgens NM-finaler på Vålerbanen. Foto: Marius Svingen

Det er rekordstore felt i den største GT-klassen, GT5, og det har også aldri vært jevnere i denne klassen. Før helges NM-finale er det fem førere som kan kjempe om gullet. Før helgen deler BMW-førerene Anders V. Essen og Hans-Petter Emilsen NM-ledelsen med 318 poeng, mens kun to poeng bak ligger Christian Wilberg Nilsen på tredjeplassen. Kun 12 poeng bak der igjen finner vi Carl Fredrik Hersoug som hadde en trøblete NM-runde på Rudskogen sist. På femteplass med 286 poeng ligger det unge stjerneskuddet Felix Heiberg også han i BMW.


Carl Fredrik Hersoug ledet NM i GT5, men hadde et trøblete løp på Rudskogen sist, og ligger nå uoffisielt på andreplass når tre løp er strøket før helgen. Foto: Marius Svingen

Men så er det slik at de tre dårligste NM-finalene til hver fører skal strykes og hvis vi stryker de tre dårligste NM-rundene så langt blir det roteringer i NM-sammendraget. Da blir nemlig uoffisielt NM-sammendrag slik:


Anders V. Essen leder da fortsatt med 270 poeng, mens Hersoug på fjerdeplass rykker opp til sølvplass kun 6 poeng bak Essen. Christian Wilberg Nilsen beholder sin tredjeplass også etter at hans tre dårligste resultater er fjernet. Nilsen står da med 250 poeng. Hans Petter Emilsen som egentlig deler NM-ledelsen med Essen faller til fjerdeplass etter at hans tre dårligste resultater er fjernet. Emilsen har da 246 poeng, mens unggutten Felix Heiberg har 244 poeng etter at hans tre svakeste resultater er fjernet. Det betyr at det skiller kun 24 poeng mellom Essen på førsteplass og Heiberg på femteplass. Når det da deles ut 32 poeng for seier i et løp betyr det virkelig at alle må stå i ramma hvis de skal ha mulighet til NM-medaljer.


Anders V. Essen leder før helgens NM-runder, men han kommer til Vålerbanen med en bil han ikke har kjørt på banen tidligere. Foto: Marius Svingen

Vi har hørt med de fem første i NM-sammendraget om hvilke forventninger de har til helga:

1. Anders V. Essen

- Målsettingen for helgen blir å forsøke å være med i kampen om NM-gullet. Det viktigste blir å kjøre fort. Det er veldig åpent om seieren, så her kan vi ikke safe inn. Dette er første gang jeg kjører denne bilen på Vålerbanen, så det blir spennende, forteller NM-lederen.


2. Carl Fredrik Hersoug

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet over at det ble to brutte løp sist gang, og det ødela mye for mesterskapet. Men sånn er det, når jeg har satset på en gammel amerikansk bil, så må man forvente at ting ryker i ny og ne. Matematisk ser vi at det finnes sjanser for å vinne fortsatt, så vi kommer absolutt ikke til å gi opp før det er over. Om det ikke blir seier, så skal vi nok si oss fornøyde likevel om det blir pallen sammenlagt, og det føles som et mål som er innen rekkevidde, uten at vi er avhengige av andres hell og uhell. Kommer vi tilbake på rett spor, så har vi gode sjanser. Og i alle tilfelle, vi gleder oss til sesongavslutning på hjemmebane, sammen med våre venner i NMK Solør, sier Hersoug.


3. Christian Wilberg Nilsen

- Ja, det ble skikkelig tett i sammendraget, så målet er å holde stand på tredjeplassen, men det er lettere sagt enn gjort. Tar man med strykløp i beregningen, lusker Emilsen og Heiberg rett bak. Det skiller såpass få poeng at det helt åpent hvordan dette ender. Selv oppover på lista er det jevnt, så det blir spennende å se hvem som står hvor på søndag kveld, sier han.


4. Hans-Petter Emilsen

- Målet er å vinne alle tre løpene, men om det lar seg gjøre og om bil og sjåfør er på høyden i helgen gjenstår jo å se. Vi håper på høyest mulig resultat, og pallen sammenlagt i NM er jo ett mål hvert fall. Jeg forventer hard motstand fra flere konkurrenter. Håper på tette og rene reine fighter. Det blir en spennende helg, sier Emilsen.


5. Felix Heiberg

- Målet er jo selvfølgelig å vinne. Skal prøve alt jeg kan for og gjøre det. Det er ikke langt opp, så har ambisjoner. Dessverre blir det ikke trening på fredag pga ventilras, men Tommy har jobba hardt så bilen er klar til fredag kveld. Jeg er så er takknemlig for jobben han gjør og har gjort for meg i år.

662 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page