top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Far og sønn Huysman

Harald Huysman kunne for første gang følge et av sine barn til startstreken i en NM-runde i Racing. Cedric Huysman fikk sin racingdebut.


Harald Huysman kunne følge sønnen Cedric Huysman til start i merkescupen Porsche 944 Cup. Foto: Marius Svingen

Harald Huysman har kjørt utallige racingløp igjennom sin lange bilsportkarriere, men det er ingen av hans tre barn som har blitt bitt like hardt av motorsportbasillen som han selv. Men under helgens Racing NM på Rudskogen kunne pappa Huysman for første gang følge et av sine barn på løp. Eldstesønnen Cedric Huysman gjorde nemlig sin første start i Porsche 944 Cup.


- Dette er utrolig hyggelig, og veldig moro at Cedric stiller til start. Han har jo ikke med seg en skiftenøkkel en gang, smiler Harald.


Harald Huysman startet i sitt første løp som 19 åring helt tilbake i 1978, og siden da har han kjørt i svært mange klasser fra Formel 3, til LeMans, til Indy Ligths og til Porsche Racing. Harald Huysman kjørte som så seint som i 2019 et gjesteløp i den skandinaviske Porsche Carrera Cupen på Rudskogen.


Cedric Huysman fikk sin racingdebut, og det ga mersmak.

Cedric Huysman er en av Harald tre barn, men ingen av de har satset hardt på motorsport.


Cedric gjorde i helgen sin debut i Porsche 944 Cup og skal etter planen kjøre full NM-runde.


- Jeg kunne jo ikke la denne muligheten gå fra meg. Jeg har kjørt mange runder på Rudskogen i diverse biler, men å stille på startstreken i en merkesklasse er noe helt annet, smiler Huysman Jr.


Cedric hadde knapt rattet bilen før han ankom Rudskogen til trening på fredag, og det ble en bratt læringskurve.


- Vi begynte med å ligge rundt 12 sekunder bak på rundene, men så lærte jeg litt av de andre gutta og pappa om sporvalg med denne type bil og innen vi var ferdige så hadde vi knappet ned halvparten av tiden, sier han. Utover i helgen begynte Cedric og få god fart på Porsche 944en og på søndagens løp i blanding mellom regn og tørt fikk han fin flyt.


Huysman under Racing NM på Rudskogen i helgen.

- Jeg lå helt oppe på tredjeplass, og jeg følte jeg hadde funnet en veldig god flyt. Dessverre så ble det en snurring midt i løpet og jeg falt ned noen plasser, men jeg kjempet meg inn i løpet igjen. Jeg fikk dessverre en dytt i slutten av løpet som gjorde at vi begge ble satt bakerst, forteller Cedric Huysman.


Alt i alt er han meget godt fornøyd med sin første løpshelg i Racing NM, og han er meget imponert over gjestfriheten i klassen.


- Jeg tar av meg hatten for alle i 944 Cup. Jeg hadde jo ikke med meg noe, men folk har lånt oss verktøy og kommet med tips, så dette har vært en flott helg. Stor takk til Dan Gøran Lunde som hjalp oss masse, forteller han. Cedric skal delta på samtlige NM-runer denne sesongen, og han utelukker ikke at det kan bli mer kjøring i fremtiden.


- Nå har jeg fått denne muligheten av Bjørn Aaserud som jeg er så takknemlig for. Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre racing, men jeg vet hvor mye tid og økonomi dette krever. Men nå tar jeg denne sesongen først også får vi se hva fremtiden bringer, avslutter han.

1 243 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page