top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Essen ble NM-mester

Anders V. Essen har klatret fra NM-sølv i fjor til NM-gull i år i GT5-klassen, men det var på håret.

I helgen var det siste løpshelg for GT5-klassen på Vålerbanen i Solør kommune. Det var rekordjevnt i klassen før de tre siste finalene. Hele fem førere kunne ta gullet. Anders von Essen ledet klassen i sin BMW 318 E30, men med knappest mulig margin til nummer to, Carl Fredrik Hersoug fra NMK Solør. Like bak jaget både Felix Heiberg, Christian W. Nilsen og Hans Petter Emilsen alle i BMW.


NM-GULL: Anders V. Essen ble norsk mester i GT5 klassen med minst mulig margin. Foto: Marius Svingen

Den første finalen lørdag vant Hersoug, mens von Essen ble nummer fire. Søndag var det to finaler. I den første svarte Spydeberg-mannen med å bli nummer to, mens Hersoug tok tredjeplassen.


LIKE MANGE POENG: Årets NM ble avgjort på hvem som hadde flest andreplasser. Anders V. Essen og Carl Fredrik Hersoug var enige om at det har vært en morosam sesong. Foto: Marius Svingen

Carl Fredrik Hersoug slo tilbake i siste finale søndag, og Anders V. Essen ble nummer tre. Det gjorde at etter at de tre dårligste løpene gjennom sesongen ble strøket så sto både Hersoug og Essen på lik poengsum.


– Jeg visste at Carl Fredrik og jeg hadde tatt akkurat like mange poeng og også nøyaktig like mange førsteplasser, smiler Anders von Essen. Regelboken sier da at den med flest andreplasser blir NM-mester og det var Von Essen.


– Det ble vel spennende på slutten, men utrolig deilig å bli norsk mester i GT5, sier han med det synlige beviset rundt halsen. Anders von Essen har forståelse for at det samtidig var surt for konkurrenten Hersoug.


– Carl Fredrik er en stor idrettsmann med et stort hjerte. Da vi sto og ventet på premieutdeling var vi enige om at vi hadde hatt en vanvittig morsom sesong og at neste sesong skal vi prøve å avgjøre på flest tredjeplasser, smilte norgesmesteren.Hans Petter Emilsen fikk bronse i NM med sin tredjeplass i sammendraget.71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page