top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Er det duket for Corvettene i GT2?

GT2-klassen i Racing NM mister denne sesongen hele medaljepallen fra i fjor. Gjør det at det blir duket for Corvettene i 2018?


Frode Alhaug KNA Vålerbanen var nærmest de tre Porschene som vant GT2-klassen i fjor. Skal Corvetten til Alhaug gå helt til topps i 2018? Foto: Marius Svingen

NM-vinner Ole William Nærsnes og sølvmedaljør Steffen Andre Feet har begge bestemt seg for å kjøre Porsche Carrera Cup Skandinavia i 2018, og drar samtidig med seg Thomas Solberg som tok bronsemedaljen i GT2-klassen i fjor. Solberg legger halvveis hjelmen på hylla når han går inn for å drifte Porschen som Nærsnes skal kjøre i den skandinaviske Carrera Cupen.


- Vi har fortsatt begge Porschene som gikk i GT2 i fjor, så kanskje det blir et gjesteinnhopp, men det blir ikke full sesong, sier Solberg.

Det betyr at de tre raskeste Porschene fra ifjor forsvinner fra klassen, og alt ligger til rette for at Corvettene kan ta steget opp på pallen i år. For det var tre Corvetter som fulgte tettest på Porsche-gutta i fjor. Det var Frode Alhaug, Ronny Vik og Jørgen Skaug. Foreløpig er det kun Frode Alhaug og Jørgen Skaug som er påmeldt, mens Ronny Vik har bestemt seg for å ta et pause år fra racing.


Ronny Vik har bestemt seg for å ta et pause år i 2018. Foto: Marius Svingen

- Jeg skulle veldig gjerne kjørt til helga, men har man tatt et valg så får man prøve å stå ved det, forteller Ronny Vik.


Det er jobben i Maritim Motor som får fullt fokus dette året, og som gjør at det ikke blir tid til satsing.


- Det blir et pauseår, så får vi se om vi kommer tilbake med full satsing i 2019, sier han.

Ronny Skaug satser på pallplass denne sesongen. Foto: Privat

Jørgen Skaug derimot har ingen planer om friår, og sier til Racing NM at han skal prøve å ta steget opp på pallen denne sesongen.


- Vi skal satse litt i år, og vi prøver å kjøre for en pallplass i NM. Det blir spennende å se hvordan ting utvikler seg utover i sesongen, forteller Skaug.

Frode Alhaug som var nærmest de tre Porschene i fjor, og som tidligere har kjørt inn en rekke NM-medaljer både i GT-klassen og i Historisk Racing har heller ikke han tenkt å la muligheten om edelt metall gå ifra seg. Dermed er det duket for en meget spennende sesong i GT2-klassen hvor det er helt sikkert at ingen NM-medaljører fra 2017 vil havne på pallen i NM i 2018.


Hvem tror dere blir sterkes i GT2 denne sesongen?

326 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page