top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Engen og Kroken raskest!

Rolf Adrian Andersen Engen og Daniel Kroken vant hver sin finale i Formula Basic på Rudskogen Motorsenter under tredje runde av Norges cupen.


Både Rolf Adrian Engen KNA Rudskogen og Daniel Kroken NMK Vest Telemark var godt fornøyd med hver sin seier i NC Formula Basic. Foto: Marius Svingen

Daniel Kroken NMK Vest Telemark har hatt en meget sterk sesong så langt i Norges Cupen, og fulgte opp med nok en seier i Norges Cupen i Formula Basic under Ford RøhneSelmer Asfalt Classic. Kroken som ledet Norges Cupen før helgens runder etter to strake seiere på Kinnekulle sist. Under lørdagens finale på Rudskogen regnet det ufattelig mye, og dette var noe av det drøyeste Kroken har opplevd på en racerbane.- Vi har hatt en veldig god start på sesongen, men løpet på lørdag er noe av det drøyeste jeg har vært med på. Det var så ufattelig lite sikt og grep. Det er så imponerende at alle kom helskinnet til mål. Må si jeg var skeptisk da jeg så den ene GT5-bilen etter den andre kom på bergingsbil fra løpet før oss. Jeg var fornøyd med å ikke snurre eller kjøre av og endte på en 6.plass.


Den som håndterte de våte forholdene best på lørdag var Rolf Adrian Engen KNA Rudskogen. Han vant løpet 3.1 sekunder foran Marius Winås, men gutten fra Slitu i Østfold var litt overasket at det ble seier.- Det var helt utrolig at vi endte øverst på pallen. Det hadde jeg ikke sett for meg. Vi har ikke kjørt mye på regn med denne bilen, men jeg fant farten ganske tidlig. Men det var utrolig spennende fra start til mål ettersom det ikke bare var litt regn, sier en meget godt fornøyd Engen. Kjetil Kristiansen fra NMK Drammen mestret også forholdene bra, og var ikke langt unna Winås på andreplass. Kristiansen tikket inn 0.6 sekunder bak på tredjeplassen.


I søndagens løp var det blitt opptørkede forhold, og da var det svært mange som ønsket å være med i tetkampen, og det bar litt av et race formelgutta leverte. Rolf Adrian Engen ledet en stund, men falt litt av på slutten og måtte ta til takke med femteplassen, men ikke mer enn tre sekunder bak Daniel Kroken.


Pallen Formula Basic Søndag

- Jeg gjorde et par småfeil som gjorde at mange kom forbi, men det var close racing fra start til slutt. Uansett er jeg veldig fornøyd med helgens resultat, og jeg føler jeg har forbedret meg mye som sjåfør i det siste, forteller Rolf Adrian Engen. Daniel Kroken vant søndagens løp og det var han litt overasket over.


- Det var så vanvittig tett og god fighting helt inn i andre finalen. Jeg var sikker på at det ikke skulle holde til pallplass etter å ha falt litt ned i tetfighten under løpet. Men så kom den ene muligheten etter den andre og jammen meg så klarte jeg tilslutt å skvise meg forbi Winås som ledet, sier Kroken, som dermed fikk med seg 50 NC-poeng fra helgen. Marius Winås som dro med seg to sterke andreplasser fikk med seg 54 NC-poeng. Tredjeplassen i søndagens løp gikk til Ketil Thomassen fra NMK Vest Telemark. Thomassen var også best under Formula Basic Masters på søndag foran Ketil Kristiansen NMK Drammen og Dag Wasmuth NMK Solør. I lørdagens Formula Basic Masters var det Kjetil Kristiansen som vant foran Ketil Thomassen, og Wasmuth ble nummer tre.


Marius Winås hadde også en veldig god helg og fikk med seg to andreplasser, og tok med det mest poeng i NC.

Neste runde i NC kjøres på Vålerbanen 7. og 8. september. Da skal også NM-medaljen deles ut i søndagens løp, og med de tette kampene det har vært i klassen denne sesongen kommer det til å bli meget spennende. Kroken er regjerende Norgesmester og har nok lyst til å forsvare tittelen.

- Vi har nok skrudd målsettingen litt opp ettersom vi har hatt en meget god sesong. Jeg håper å kjempe helt i toppen, men konkurransen blir beinhard! Det er flere talenter som har blitt komfortable med bilen sin nå og det merkes godt. Målet er selvfølgelig å skrape til seg flest mulig poeng i NC cupen. Det er tett i toppen nå, så en liten feil kan få stort utslag. NM-runden er også meget spennende. Jeg må fokusere på min kjøring og ikke bekymre meg for hva de andre finner på. Det viktigste for meg er å ha en noenlunde hel bil etter løpet, sier Kroken.

84 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page