top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Det tetner til i GT5

Erik Halvorsen fra NMK Kongsberg rykker stadig nærmere i NM-sammendraget i GT5, og blir farlig under NM-finalen på Vålerbanen.


Erik Halvorsen er en av flere som kjemper om årets NM-gull i GT5-klassen. Foto: Marius Svingen

Erik Halvorsen sto over NM-åpningen på Vålerbanen, men etter det har han sakte men sikkert spist seg nærmere og nærmere NM-teten. Og når NM-leder Heidi Frydenhaug og NM-toer Trond Brekke taper terreng til Halvorsen denne helgen, så er fortsatt NM-gullet helt åpent i den største av årets NM-klasser GT5.


Erik Halvorsen vant ett løp og fikk med seg to andreplasser, og nærmer seg dermed Trond Brekke og Roar A. Bergerud i sammendraget.

- Jeg har hatt målsetting om NM-gull denne sesongen, men hadde hatt litt problemer her sist, men nå kan det være mulig likevel. Det blir i alle fall veldig spennende finale, forteller Erik

Halvorsen etter at han sikret seg 1. plass og to andreplasser fra helgen. NM-toer Trond Brekke gjorde også sakene sine bra denne helgen, og fikk med seg en førsteplass, en andreplass og i siste løpet ble det sjetteplass. Det betyr at han overtar NM-ledelsen etter helgen, og blir en farlig mann på Våler der han kjørte svært sterkt i åpningsløpet i år.


NM-leder Heidi Frydenhaug fullførte alle løpene, men slet på det våte føret med sin BMW. Hun fikk med seg en fjerdeplass, sjuendeplass og en åttendeplass fra helgen, og taper dermed viktige NM-poeng i sammendraget.


- Dette var absolutt ikke vår helg. Vi har fått fullført alle løpene og fått noen poeng noe som var n av de viktigste tingene denne helgen, men jeg klarte ikke hamle opp mot Brekke og Halvorsen denne gangen. Forhjulstrekkerene ble for sterke på dette føret, og vi har ikke hatt mye trening med bilen på vått. Jeg mistet dessverre NM-ledelsen og det er surt. Jeg ber til høyere makter om at det blir opphold på Vålerbanen så skal vi virkelig kjempe fair alle sammen om NM-tittelen, forteller hun.


Ole Martin Liheim kunne smile bredt etter å ha sikret seg førsteplass på søndagens siste finale. Foto: Marius Svingen

Ole Martin Liheim fra NMK Solør kjørte sitt første løp for sesongen i lånt bil, og vant helgens tredje finale.


- Dette var moro, og gikk over mine forventninger. Vi kjører litt når det passer inn, men egentlig er jeg med som mekaniker i rallycross, men har kjørte et shortcarløp tidligere i år. Så får vi se om det blir noe mer racing, forteller han.

273 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page