top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Demper forventningene

Oppdatert: 2. mai 2019

NM-toer Tom Heitmann tror det ikke blir lett å komme på pallen i årets NM i GT4, og mener man ikke kommer til å få noe gratis.


Tom Heitmann ble NM-toer i GT4 i fjor, men mener ikke han har noe favorittstempel i år. Foto: Marius Svingen

Etter at Alf Marius Loe Sandberg annonserte klassebytte fra GT4 til GT3 tidligere denne uken er klassen blitt svært åpen. NM-toer fra i fjor Tom Heitmann demper sine forventninger foran sesongåpningen på Rudskogen Motorsenter til helga, og tror kampen om NM-medaljene blir tøffe.


- Gull er drømmen for oss, men vi har nok ikke noe favorittstempel. Det var mange som kjørte fortere enn oss i fjor, og hadde litt stang ut. Det kommer flere nye i klassen i år, og de har også lyst til å kjøre fort, så de som skal komme på pallen i år får det ikke gratis, sier den tidligere rallysjåføren.


Tom Heitmann var den eneste som klarte å stoppe Alf Marius Loe Sandbergs seiersrekke i GT4 i fjor. Nå bytter Sandberg klasse til GT3. Foto: Marius Svingen

Tom Heitmann var den eneste som klarte å stoppe Alf Marius Loes imponerende seieresrekke på ti strake finaleseiere i fjor, og det skjedde nettopp på et vått Rudskogen. I år har Heitmann gjort noen endringer på sin Audi A5 TDI i håp om å få av noen kilo og få på plass nye bremser. Dessverre har ikke ombyggingen gått helt etter planen.


- Vi har hatt bilen helt demontert for å få av kilo, bygge om bremser og hadde planer om å fjerne mesteparten av ledningsnettet som både er veldig stort/tungt og ikke minst potensielt for mange feilkilder. Vi hadde en del problemer i fjor at bilen gikk i nødmodus av den grunn, men vi må nå sette inn det originale ledningsnett igjen, da verken vi eller de vi har snakket med vet hvordan bilen kan gå uten alt originalt nett er i bilen, forteller Heitmann.


Bilder fra oppbyggingen: Foto: Team Rally for alle.


Han forteller at bilen nå er stort sett klar, og at teamet hans håper på en prøvekjøring på onsdag. Han forteller at han hadde håper å kunne øke budsjettet noe denne sesongen, men at de har bestemt seg for å legge seg på nivået fra i fjor.


Tom Heitmann vant på Rudskogen i fjor, og var svært fornøyd. Foto: Marius Svingen.

- Vi er litt usikker på tiden, og det økonomiske. I 2018 kjørte vi kun på brukte dekk og holdt kostnadene på ett minimum. Det blir nok samme i år, så ambisjonene må komme deretter, sier han.

382 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page