top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Debutanten som overasket!

Marius Sollie Poulsen debuterte i baneracing foran denne sesongen, og under første NM-runde på Rudskogen imponerte han stort i det tøffe startfeltet i GT5.

Det tøffeste feltet i årets NM er i GT5 klassen, og det er mange som ønsker å kjempe om årets NM-medaljer, men fra siden kom det en debutant og tidligere gokartfører som fikk de rutinerte i klassen til å se opp. Nå er ikke Sollie Poulsen ukjent med racing eller motorsport ettersom hans pappa Tommy Sollie Poulsen har hatt eget racingteam, og Magnus har fra tidlig alder vært med i depoet, men RacingNM runden på Rudskogen var hans første i egen bil.


Marius Sollie Poulsen smilte bredt etter årets første seier i GT5. Nå håper han på nye topplasseringer på Vålerbanen til helga. Foto: Marius Svingen

- Det var en utrolig opplevelse. Jeg hadde ingen forventinger om at det skulle gå så bra, smilte unggutten da etter å ha kjørt inn til fjerdeplass, andreplass og en seier.


Dermed ligger Sollie Poulsen på en andreplass i GT5-klassen, 10 poeng bak NM-leder Herbjørn Haug som har 91 NM-poeng etter sine to seire og en andreplass fra NM-åpningen på Rudskogen.

Til helga kjøres andre NM-runde på Vålerbanen og per nå er 27 GT5-biler påmeldt, så det blir et skikkelig felt som skal gjøre opp om NM-poengene. Marius S. Poulsen har lyst på nye topplasseringer.


Sollie Poulsen under NM-runden på Rudskogen

- Forventingene mine til helga er å være med å kjempe i topp tre, nå har vi ikke kjørt mer enn en treningskveld på Vålerbanen, men jeg synes farta er på plass så SPMotorsport er megaklare til helga, smiler han.


Marius Sollie Poulsen begynte selv med gokart i ung alder og har frem til nå kjørt både NM og EM i kartingsporten. Han synes overgangen fra kart til bil har gått over all forventning.


Herbjørn Haug var en av de rutinerte førerne som virkelig lot seg imponere over Marius Sollie Poulsen. Nå leder de NM i GT5. Haug ti poeng foran Sollie Poulsen.

- Overgangen fra karting til racing har vært veldig lærerik. Det er hele tiden noe nytt. Jeg håper å utvikle meg videre i GT5 denne sesongen, også er målet på sikt å kjøre GT3 ute i Europa, sier han.

327 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page