top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Dansk racingtalent til Rudskogen

Danmark har fostret mange dyktige racingtalenter den siste tiden, og størst er kanskje Kevin Magnussen, men det gror godt bak formel 1-føreren også.


Casper Røes tidligere denne sesongen, til helgen kommer han til Norge. Foto: www.friesenbiker.de

En av de det snakkes mye om i Danmark er 17 år gamle Casper Røes fra Odense, han har tross sin unge aldre allerede gjort seg godt bemerket i racing. Til helgen kommer han til Rudskogen Motorsenter under Asfalt Supercars.


Han kjører i Danish Supertourisme som er satt opp som gjesteklasse i Racing NM 15. – 17. juni på Rudskogen, og dansken ser frem til en racinghelg i Norge.


Casper Røes har startet sesongen svært godt, og han ligger på sjetteplass i mesterskapet i Danish Supertourisme. Foto: PRIVAT

Hvordan blir det å kjøre på Rudskogen?

Jeg har ikke kjørt på Rudskogen tidligere, men jeg har forberedt meg så godt jeg kan i min simulator. Det er først når vi kjører trening på fredag man virkelig får en følelse av banen. I en simulator kan du få lært banen, men du finner ikke de avgjørende detaljene, f.eks. hvor mye grep det er i de forskjellige svingene, sier Røes til RacingNM, og legger til.

Mitt inntrykk av banen er at det er teknisk vanskeligere og noe mer krevende enn de danske banene. Det er et par spennende svingkombinasjoner, og det går litt opp og ned. Jeg har følelsen av at Rudskogen passer godt til mine evner og kjørestil, og jeg ser virkelig frem til helgen i Norge, forteller han.

Casper Røes under løp tidligere i år. Foto: www.friesenbiker.de

Danish Super Tourisme ble en serie etter mesterskapet hadde stor suksess i Frankrike. Det startet med at Tom Pedersen og Kim Rødkjær grunnla danske Super Tourisme Turbo for sesongen 2015, og allerede i første sesong, var det mange biler. Her kan danske førere kjøre en rask bil, til relativt lave kostnader enn tidligere sett.


Bilene er utstyrt med en 2-liters turbomotor på 300 hk eller en sugemotor 3.2 V6.

Den unge dansken imponerte stort på Ring Djursland for noen uker siden, han kvalet inn til fjerdeplass, og det er rettet stor spenning til om han kan nærme seg ytterligere når serien kjøres i Norge. Casper Røst ligger på sjetteplass i mesterskapet etter to kjørte løp, og det gjør han til den mest positive overraskelsen denne sesongen.


Hva er dine ambisjoner på Rudskogen?

Mine ambisjoner blir naturligvis å blande meg inn blant de raskeste i klassen. Sesongen har vært veldig bra, og jeg har allerede vist å være en av de raskeste i feltet både på kvalifiseringen og i løpene. Hvis teamet leverer en bil som fungerer, noe jeg er sikker på, så skal vi kjempe om mest mulig poeng i mesterskapet, lover han.

Det blir stor racinghelg på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad til helgen med NM-klasser i GT, samt Shortcar. I tillegg skal et kjøres Seven Racing/RSR. I tillegg til Danish Supertourisme kommer også en gjesteklasse til fra Danmark nemlig Danish Endurance Championship som skal kjøre langløp med flere sjåfører.


Supertourisme Turbo

Motor: Oreca 2,0 Turbo

Kraft: 300 hk

Rørramme, med silhuett karosseri i forskjellige design.

Vekt 870 kg

Gear: 6-trinns sekvensiell Sadev med Paddleshift (tilleggsutstyr)

Tank: 75 L

Høyde: 121 cm / Bredde 182 cm / Lengde 430 cm

Hjul: 18"

Dekk 285/65/18137 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page