top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Bygger en vinnerbil

Teamet rundt Oliver Andersen bygger i disse dager et BMW-prosjekt som skal klasse inn i GT3, og satser på full NM-sesong.

Oliver Andersen hadde mye tekniske problemer i fjorårssesongen med sin Opel Kadett i GT4, og ettersom bilen ikke var i Team Andersens eie ønsket de ikke å investere i nye deler. Dermed har de i vinter bygget ny bil, og satser i GT3.

- Jeg tror dette blir en veldig moro sesong. Det ser ut som det kommer flere nye biler inn i klassen og vi liker konkurranse, forteller Andersen.

Bilen som klargjøres hjemme i garasjen til familien Andersen på Ullerøy i Sarpsborg er en BMW E36 som er bygget av Oliver og Lars Erik Andersen med god hjelp fra JEMS Race Engineering som har hjulpet til med designet og laget custom undersetell på bilen. Bilen skal i tillegg ha Nitron dempere. AP Racing bremser foran og Willwood bak. Det skal være Gripper diff, og motoren bygges på en Volvo 16V Turbo som ikke skal bli noen sinker i feltet.

- Vi bygger en driftsikker bil som gjør at vi får kjørt mye. Dette skal bli en bil som kan vinne løp, og vi håper på noen pallplasser allerede denne sesongen, sier Lars Erik Andersen.

I tillegg kan vi nevne at bilen vil få Sellholm MPG girkasse, og Mexxecu motorstyring levert av Jonus Racing.

- Vi ser virkelig frem til denne sesongen, og håper vi får testet bilen i løpet av april. Vi hadde mye tekniske problemer med Kadetten, så vi håper på en bedre sesong i ny bil, smiler Andersen.

NB: Send oss gjerne noen bilder og tips oss om saker før sesongstart. Send de til marius@fotosvingen.no

986 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page