top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

- Bra løp, fra start til slutt!

Alt fungerte som det skulle for Marius Solberg Hansen i GT4 under NM-runden på Sokndal.


Nykommeren fra Holmestrand har gjort en brakstart denne sesongen, og NM-lederen fulgte opp med tre seire av tre mulige under NM-runden på Motorcenter Norway i Sokndal.


- Det har vært et fantastisk helg for oss, det er over all forventing rett og slett. Bilen fungerer i all slags vær noe vi fikk testet godt denne helgen. Bra løp fra start til slutt, konkluderte unggutten som kjører en Honda Civic.


Under GT4s første finale på lørdag var alt nytt for alle sjåførene ettersom det var første gang klassen kjørte på denne banen. Solberg Hansen ledet når målflagget ble vist, og han vant vel 6 sekunder foran NM-toer Didrik Esbjug som kom fra en meget god NM-runde på Rudskogen sist. Nummer tre ble Arild Søvold.


Det var en meget godt fornøyd Marius Solberg Hansen som sikret seg tre nye finaleseiere under Racing NM i Sokndal. Foto: Marius Svingen.

- Vi har virkelig truffet på valg av bil, selv om noen av de andre har en del mer i forhold til turbo, så føler jeg at jeg henter mye i svinger, og innbremsinger. Det å tørre og stå i ramma i visse situasjoner, forteller Solberg Hansne, og nettopp fart i svingene var viktig på banen i Sokndal som er en meget krevende teknisk bane med hele 14 svinger fordelt på 2324 meter.


I den andre finalen som ble kjørt lørdag ettermiddag var været endret og løpet ble kjørt på våtere bane noe som gjorde at rundetidene økte med nesten 9 sekunder. Dette viste også Solberg Hansen at han mestret godt, og vant finale to tre sekunder foran Sindre Varland, og Jan Henning Kleiv.


I finale 3 på søndag var været ikke noe særlig bedre enn de avsluttet lørdagen. Tåke og regn preget søndagens finale, men igjen var Solberg Hansen raskest rundt banen på Sokndal.


- Vi kan ikke annet enn å være 100 prosent fornøyd med denne helgen. Jeg trives godt når jeg kan kjøre i idealspor, og det er tydelig at ting fungerte veldig bra med bil osv. smiler unggutten. Han vant finale tre 7.5 sekunder foran Jan Henning Kleiv og Didrik Esbjug som hadde en svært tøff kamp om andreplassen som Kleiv tok med to tiendeler.


Med tre nye finaleseire begynner Marius Solberg Hansen å få en solid ledelse i NM, og han synes det er uvirkelig at han allerede har fått et slikt forsprang.


- Det føles helt uvirkelig og lede med så mye, og det er utenkelig at det skulle være sånn etter tre NM-runder. Jeg er veldig takknemlig for all hjelp og alle som bidrar! Og trives godt i Racing miljøet, men det er mye igjen av sesongen, smiler han.


Neste runde kjøres på Rudskogen Motorsenter i midten av august under Ford Røhneselmer Asfalt Classic, og NM-lederen håper han finner en løsning ettersom denne runden kolliderer med rallycross på Momarken.


- Jeg håper vi kan få til noe på Rudskogen. Vi får se om vi finner en løsning, sier han.

380 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page