top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Best i to grener

Etter to NM-gull i to forskjellige bilsportgrener skal Marius Solberg Hansen endelig begynne å lære seg å kjøre bil.Marius Solberg Hansen er bare 17 år, men allerede norgesmester i to ulike bilsportgrener. Men selv om han er best i landet både i rallycross og baneracing denne sesongen har han fortsatt ikke lov å kjøre bil på veien. Etter at årets andre NM-gull var sikret under Racing NM påRrudskogen denne helgen, skal Solberg Hansen fokusere på å lære seg å kjøre bil på offentlig vei.


– Jeg har ekstremt mange timer i bil, så det tekniske skal nok gå greit, sier Marius til lokalavisa som er med han på den første kjøretimen.


For Solberg Hansen har ingen anelse om hvor mange timer har allerede har sittet bak rattet i biler oppigjennom.


Under helgens Racing NM kunne Marius Solberg Hansen få laurbærkransen som beviser at han er Norsk Mester i GT4-klassen i Norge. Unggutten har vært helt suveren denne sesongen i klassen, og allerede før helgen var tittelen sikret.- Det har vært en helt utrolig sesong for meg, og jeg er så glad, forteller han. Riktignok ble det nok litt mer spennende da han sikret seg NM-gullet i rallycross for en uke siden. Der ble regnestykket langt tettere enn i racingen. Kun et poeng skilte 17-åringen fra erkerivalen Espen Isaksætre. Det gjorde at Marius kunne løfte den første laurbærkransen på toppen av pallen for vel en uke siden.


Den andre kransen for året kunne han løfte høyt over hode på Rudskogen Motorsenter da han mottok sin andre NM-tittel. Marius Solberg Hansen er den yngste noen gang som har blitt NM-mester i to ulike bilsportgrener samme år. Fokuset er allerede på neste sesong, og teamet har planene klare.- Nå tenker jeg faktisk mest på neste sesong, at det kanskje blir kjøring nedover i Europa. Det kan bli neste steg når det har gått så bra som i år her hjemme, sier han.

Vi håper uansett at vi får se Marius Solberg Hansen i Racing NM i 2022.

337 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page