top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Asfalt Supercars til helgen!

Til helgen kjøres årets tredje NM-runde i baneracing under Asfalt Supercars på Rudskogen Motorsenter.


ASFALT SUPERCARS: Denne helgen kjøres tredje NM-runde i baneracing på Rudskogen Motorsenter. Foto: Marius Svingen

Det er bare to uker siden Norgeseliten i Racing var samlet til NM-runde i Sokndal, og allerede denne helgen samler landets beste racerførere seg igjen. Denne gangen på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad hvor Racing NM arrangerer Asfalt Supercars. Dette er årets første NM-runde som kjøres på Rudskogen, og 160 førere er påmeldt i de ulike klassene. I tillegg til NM skal det også kjøres mesterskapsrunde i den danske DS3 Cupen med deltagere fra hele Norden. Her skal også flere norske førere kjøre, og det er Norske Knut Eirik Knudsen som leder det danske mesterskapet før runden kjøres på hjemmebane.


LEDER: Knut Eirik Knudsen gleder seg til å kjøre på hjemmebane på Rudskogen. Nordmannen leder det danske DS3 mesterskapet. Foto: Privat

- Det skal bli godt å komme hjem til baner jeg har kjørt mye på tidligere. Målsettingen denne helgen blir å øke sammenlagtledelsen vi har, og forhåpentligvis få med oss en seier i løpet av helgen, sier Knudsen.


I NM-klassen GT+ er det Jan Øivind Ruud som har fått en solid ledelse i mesterskapet. Ettersom flere av de største konkurrentene hans sto over NM-runden i Sokndal. Jan Øivind Ruud tok tre seire i Sokndal, og to under åpningsløpet på Vålerbanen og har med det 110 NM-poeng. Roy Andreas Vaa ligger på andreplass med sin 80 poeng, mens Kai Roger Bakken som vant åpningsløpet på Vålerbanen sto over Sokndal, men er tilbake denne helgen. Bakken har 56 NM-poeng. Joakim Ottersen, Frode Jørgensen og svenske Magnus Persson er påmeldt i GT+ til helgen.


I GT1 er det fem deltagere under helgens race på Rudskogen, og den som har startet året best i klassen er Wiggo Dalmo som etter seks finaler står med seks seiere i klassen. Dermed leder Audi R8 føreren klart NM-sammendraget med 132 poeng. På andreplass finner vi Jarl Nisen med sine 93 poeng, mens Andre Westby i Ultima 313 innehar tredjeplassen med 48 mesterskapspoeng. Under Asfalt Classic på Rudskogen skal GT3 også kjøre sammen med GT1 og GT+. I GT3 er det Kristian Svelander som har kommet best i gang med årets mesterskap. Svelander leder med sine 103 NM-poeng i GT3 foran Jan Henning Kleiv som har 69. Tredjeplassen i GT3 holder Svein Tore Sæther og Mazar Iqbal sammen begge med 53 poeng.


Både GT4 og GT5 skal også kjøre under Asfalt Supercars sammen med NM i Historisk Racing, Shortcar og Norsk Clubsport. Men det er ikke bare på banen det skjer under Asfalt Supercars. Det vil også bli mye fint å se på i depoet og utstillinger av SuperCars.

Vi anbefaler hele familien til å ta turen til Rakkestad og Rudskogen denne helgen. Inngang 200NOK for voksen, mens barn under 16 år kommer gratis inn. Portene åpner for publikum 09.00 lørdag og søndag.

På denne siden finner dere info om tider, påmeldte og all informasjon.


270 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page