top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

- Alina har betydd alt!

Det sies at bak enhver framgangsrik mann står en sterk kvinne, og Alina Rebecca Haug Drazkowski er intet unntak.


Herbjørn Haug får seierskysset av Alina Rebecca Haug Drazkowski. - Jeg hadde sluttet med motorsport for lenge siden hvis det ikke var for Alina, sier NM-vinneren i GT5. Alle foto: Marius Svingen

RACING: NM-vinner i GT5, Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport er krystallklar på at hadde det ikke verdt for Alina hadde det vært slutt for motorsporten for lenge siden. Nå har Herbjørn og Alina drevet med motorsport sammen siden 2007, og det har vært mange opp og nedturer.


Pokalene fra årets Racing NM er beviset på at det har vært flest oppturer denne sesongen. - Vi er et godt team, sier de.

- Kanskje flest nedturer, smiler Herbjørn og legger til.


- Når dette er min beste sesong da jeg er 47 år, og har holdt på med motorsport siden jeg var 18 så skjønner du det har blitt noen nedturer også, ler Herbjørn. Men denne sesongen har det ikke vært mange nedtur. Med NM-gull i Racing, NM-sølv i bakkeløp, og bronsemedalje fra Rallycross NM på Finnskogen, så er paret meget godt fornøyd med sesongen. Herbjørn Haug har kjørt 20 billøp denne sesongen og hvert på pallen i 17 av de, så de skjønner nesten ikke hva som har skjedd.


Det har blitt mange finaleseiere denne sesongen for Herbjørn Haug.

Handler om motorsport

Når det meste i hverdagen hjemme hos familien Haug handler om motorsport er de enige i at det er greit å ha den samme interessen.


- Jeg tror ikke det hadde gått hvis vi ikke hadde hatt samme lidenskap for dette. Jeg tørr ikke tenke på hvor mange timer det går med til motorsport i løpet av en sesong, men sikkert tre til fire timer hver dag pluss løpshelgene, sier paret, som begge er like engasjerte.


Den første som var borte og gratulerte Herbjørn Haug var nettopp Alina som hoppet opp og ga han seierskysset. Dette betyr like mye for henne som Herbjørn selv.


- Vi er et team, og det er det dette virkelig handler om. Alle som står opp og hjelper oss gjennom hver sesong år etter år, sier de. Selv om de innrømmer at de innimellom kan være lei.


- Det er veldig bra vi aldri har vært lei samtidig. Er jeg lei, så drar Alina meg opp, og motsatt, sier NM-vinneren.

Skal ikke legge opp!

Det kommer ikke til å bli noe mindre motorsport neste sesong avslører paret. Aller helst ønsker Herbjørn Haug seg NM-gullet i store super i rallycross som han har vært så nær mange ganger, men han har også lyst til å kjøre Racing NM flere år til.


Herbjørn Haug er ikke mett ennå, og har lyst til å kjøre mer Racing NM, og på sikt ser han for seg Historisk Racing, så vi kan få glede av Herbjørn i mange år til.

- Det er noen små puslebiter når det gjelder Racing NM, men jeg har lyst til å gjøre samme opplegget som i år i GT5, men det må avklares med eieren av bilen, men har tro på at det går i orden. Så skal vi kjøre rallycross og bakkeløp, så hvile kan man gjøre når man blir gammel, spøker han. Haug tok sitt første NM-gull i 2004 i klasse to med en Ford Puma. Siden har det blitt 12 NM-medaljer i ulike grener.


Har dere ikke lyst til å gjøre noe sammen?

- Herbjørn har sett meg kjøre før, så bak rattet kommer jeg nok ikke til å sitte, men vi har kjørt et rally sammen, og det fungerte veldig bra, forteller hun. Og det er mannen enige i.


- Det er Alina som har fått meg til å lære noter, så hun har stålkontroll som i det meste hun gjør når det gjelder satsingen min, sier han.


Alina mener det finnes mange varianter av ordtaket vi startet denne artikkelen med nemlig som kan passe.


- Bak en suksessfull mann står det alltid en sliten kvinne, ler hun.
2 170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page