top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

140 biler klare!

Til helgen arrangeres Asfalt Supercars på Vålerbanen i Hedmark hvor blant annet NM-runder for racingklassene kjøres.


Til helgen kjøres andre NM-runde på Vålerbanen i Hedmark, og der er Joakim Ottersen tilbake med sin Opel Vectra DTM. Foto: Marius Svingen

Racing NM arrangerer Asfalt Supercars og årets andre NM-runde på Vålerbanen i Hedmark til helgen. Her skal landets fremste racerførere kjøre mot hverandre for å konkurrere om viktige poeng i NM og NC-klassene.


Det er påmeldt rundt 140 biler så langt og flere er ventet på startlisten. Vi får blant annet spennende dueller i GT+ hvor Joakim Ottersen med sin Opel Vectra DTM er tilbake i NM etter sin krasj på Rudskogen i fjor.


Zyrus Engineering er klar for NM-runden på Vålerbanen med sin Lamborghini Huracan Super Trofeo. Bak rattet skal blant annet Fredrik Sørlie sitte. Foto: Privat

- Vi har fått bilen ferdig og klar, og det er alltid spennende å sette seg i bilen igjen etter vinteren. Det tar litt tid å få farten i kroppen igjen. Vi har lettet bilen med 170 kilo siden sist vi kjørte på Våler, så vi håper vi kan få satt noen raske tider, sier Joakim Ottersen. Han får selskap av blant annet fra Zyrus Engineering som stiller med sin Lamborghini Huracan Super Trofeo i samme NM-klasse med Fredrik Sørlie som sjåfør. Morten Odland i Chevrolet fra Buldre Racingteam er også påmeldt i klassen.


GT2 og GT3


Olav Rygge vant begge finalene i GT3 under sesongåpningen på Rudskogen. Kommer han til å bli like suveren på Våler.

Foreløpig er sju racerbiler påmeldt i NM-klasse to som GT2 og GT3 deltar i. Her var det Olav Rygge med sin Audi TT RS som kom desidert best ut av sesongåpningen på Rudskogen for fire uker siden. Rygge står med tre av tre NM-seiere, og leder denne klassen med sin 96 poeng. På andreplass i NM-klassen med en GT2-bil finner vi Thomas Solberg som denne sesongen er tilbake i NM-sirkuset. Han fikk med seg 78 poeng fra NM-åpningen på Rudskogen. Espen Andersen følger på plassen bak Solberg, men kun to NM-poeng bak. Andersen kjører en Porsche 996 i GT3.


GT4 og GT5

Det er i de to minste GT-klassene deltagelsen er størst denne sesongen. Foreløpig er ni biler klare for GT4, mens det er hele 27 biler påmeldt i GT5. Denne sesongen kjører GT4 sammen med GT+,GT1,GT2,GT3 i ett heat, mens GT5 har fått eget heat.


I GT4 er det Jo Inge Søvold som leder etter åpningen på Rudskogen, men ettersom det er fire eiere på Volvo S40 med startnummer 414 så er det ikke Søvold som kjører NM-runden til helgen, men derimot Jarle Velde og dermed kommer Søvold til å miste NM-ledelsen etter helgen. Det er Stefan Randby som ligger på andreplass i GT4. Han har 73 poeng, og ligger dermed 20 poeng bak Søvold. På tredjeplass ligger unggutten Anders Eriksrud i VW Polo. I fjor kjørte Eriksrud Formula Basic, men har byttet til Polo foran denne sesongen.


Herbjørn Haug og Marius Sollie Poulsen var best i GT5 under NM-åpningen på Rudskogen. Haug leder klassen ti poeng foran Poulsen.

I GT5 var det Herbjørn Haug i Chrysler Neon som kom best ut av sesongåpningen på Rudskogen. Han vant to av tre finaler, og ligger i front i mesterskapet med sine 91 poeng.


- Det var en helt fantastisk helg for oss på Rudskogen, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa Haug på Rudskogen.


Den eneste som klarte å hamle opp med Haug under åpningen var debutanten Marius Sollie Poulsen i BMW E36. Unggutten kjørte inn til en fjerdeplass, en andreplass og vant det siste løpet i sesongåpningen. Den tidligere gokartføreren gleder seg til helga, og håper å følge den gode progresjonen han viste sist.


Solli Poulsen kjører gamlebilen til Heidi Frydenhaug, og han har fått god fart på BMW E36en. Til helga håper Solli Poulsen å kjempe i toppen i klassen GT5.

- Forventingene mine til helga er å være med å kjempe i topp tre, nå har vi ikke kjørt mer enn en treningskveld på Vålerbanen, men jeg synes farta er på plass, så SPMotorsport er megaklare til helga, smiler han.


Han har ti poeng opp til Haug på førsteplass. På tredjeplassen i NM ligger Trond Brekke med sin Ford Fiesta. Det var Brekke som kom best ut av NM-åpningen på Vålerbanen i fjor, og han håper å være med helt i toppen også i år.


I tillegg til NM-runder for GT-klassene skal det kjøres mange klasser under helgens Asfalt Supercars på Vålerbanen. I tillegg skal det være NM-runder for Shortcar og Historisk Racing, samt Norges Cup for Formula Basic, Seven/RSR. I tillegg skal Porsche Club Norge kjøre sine racingklasser.


Historisk Racing bød på mange tøffe dueller under NM-åpningen på Rudskogen. Vi forventer like mange flotte dueller blant de eldste racingbilene også på Vålerbanen.

Det blir dermed en fantastisk racinghelg på Vålerbanen 1. og 2. juni.
382 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page