top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Woldseth satser på topplassering

Edward Sander Woldseth som kjører Formel Basic i Racing NM, kjører i helgen Formel STCC Nordic på Rudskogen.


De norske førerne i Team Greenpower har virkelig satt preg på årets Formula STCC Nordic. Emil Heyerdahl leder mesterskapet med 183 til Simon Öhlin som har 148. På fjerdeplass i mesterskapet ligger Edward Sander Woldseth med sine 110 poeng, og kun to poeng foran han ligger Alfred Nilsson. Woldseth har vært svært sterk i Formel Basic denne sesongen, og ligger nå på andreplass i Formel Basic. I helgen satser han på topplassering i det tøffe formelmesterskapet.


Edward Sander Woldseth ligger på andreplass i NC Formel Basic, men i helgen kjører han Formula STCC Nordic under Porschefestivalen på Rudskogen. Han håper på topplassering på hjemmebane. Her ser vi han i Formel Basic. Foto: Marius Svingen.

- Dette blir en veldig spennende helg, og jeg tror det blir utfordrende. Jeg har som mål å få en topplassering, og ta over tredjeplassen i mesterskapet etter helgen. Jeg er kun to poeng bak, og jeg kjenner banen svært godt, forteller Woldseth.

Det kjøres en finale i Formula STCC Nordic på lørdag og en finale på søndag. Nå er det spådd bra vært under finalene på lørdagen, men søndag ser det ut som vi får en våt finale.


- Det er ikke lenge siden Gatebil har kjørt på banen, og blir det vått kan det fort bli glatt. Jeg tror vi må tenke taktisk og hele tiden være bevist på at ting kan skje. Vi må tenke på sammendraget og det blir viktig å få med seg så mye poeng som mulig gjennom helgen, forteller Edward Sander Woldseth.

Emil Heyerdahl (midten) og Edward Sander Woldseth (til venstre) i Team Greenpower imponerte med første og andreplass i Formula STCC Nordic sist serien besøkte Rudskogen. Foto: racefoto.se

Det er Emil Heyerdahl som leder mesterskapet, og han vant begge rundene på Rudskogen når serien besøkte Rudskogen i våres. Nå håper Emil nok en gang å sette svenskene på plass på hjemmebane.


- Målet for helgen er to nye topplasseringer. Men det viktigste blir å plukke viktige poeng i mesterskapet. Vi har en god ledelse som vi må prøve å beholde, sier han.

Det skiller 35 poeng mellom Heyerdahl og Öhlin i mesterskapet så fortsatt kan alt skje.


Mesterskapet og STCC har finaler på Mantorp Park helgen 21. september samtidig som Formel Basic kjører sin NM-konkurranse under finalen av årets Racing NM på Vålerbanen. Woldseth har sagt at han har mål om å bli Norgesmester i Formel Basic og dermed tar han turen fra Mantorp i Sverige til Vålerbanen på søndag for å delta i NM-løpet. Tabell for Rudskogen, topp fem:

Topp 5 Formula STCC Nordic
1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 183 poeng
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, 148
3. Alfred Nilsson, Ward Westcoast Racing Junior Team, 112
4. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, 110
5. Sebastian Persson, Ward Westcoast Racing Junior Team, 89
54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page