top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Vel gjennomført!

Racing NM hadde rekordsein sesongåpning grunnet Covid 19, og gjennomførte et flott arrangement siste helgen i juni.Årets sesong i baneracing har endelig kommet i gang selv om den første NM-runden på Rudskogen Motorsenter ble litt annerledes enn normalt grunnet strenge retningslinjer fra kommunelege og myndigheter angående Covid 19.143 deltagere var påmeldt til den første NM-runden på Rudskogen, og med to separate depoer, og kun 400 personer innenfor portene ble årets første NM-runde i bilsport arrangert, og tross i omstendighetene fikk vi igjennom alle klasser.


Ingen publikum var tillatt på Rudskogen denne helgen, men det hele ble sendt direkte på Youtube og Facebook. Sendingene ligger nå ute i sin helhet på Youtube.NM-poeng delt ut

Årets sesongåpning skulle vært kjørt på Vålerbanen i begynnelsen i mai, men denne runden har blitt utsatt og dermed ble Supercars på Rudskogen Motorsenter første NM-runde for NM-klassene og i Historisk Racing.


Det var rekordstor deltagelse i GT+ som i år er egen NM-klasse. Sammen med GT1 stilte hele 17 førere til start og det ble tett og heftig racing. Dette er også en klasse som har fått positiv omtale internasjonalt som du kan lese her:


Vidar Frogner vant årets første løp i GT+ dessverre fikk han ødelagt bilen og måtte bryte søndagens finale.

I GT+ er det Jan Øyvind Ruud i STEALTH B7 og Fredrik Sørlie som deler NM-ledelsen etter den første helgen. Vant det første løpet gjorde Vidar Frogner i sin PORSCHE 993. Han ledet lenge også finale 2, men kjørte i stykker under lørdagens første finale og fikk ikke kjørt finale 3. Fredrik Sørlie i Lamborghini vant de to siste finalene, men han måtte kjøre inn i første finale og fikk dermed kun 2 poeng i første finale som gjør at han og Ruud står med 46 NM-poeng hver. Tredjeplassen holdes av Joakim Ottersen i Opel DTM. Han har 31 NM-poeng.


Ole William Nærsnes leder NM i GT1. Her ser vi han bak Roger Hermansen.

I GT1 er det to Porscher som deler NM-sammendraget etter første runde. Ole Willam Nærsnes og Pål Pettersen Berg står også begge med 46 NM-poeng etter første runde. Tredjeplassen er det Frode Alhaug som innehar med sin Chevrolet Corvette med 40 NM-poeng.I GT3 fortsetter Olav Rygge med sin Audi TT der han slapp i fjor med to førsteplasser og en andreplass under åpningshelgen. Det gjør at han leder denne klassen foran Frode Kværnrød og Per Støldal.

Olav Rygge leder GT3.

I GT4 deler Ivar Olafsen og Knut Eirik Knudsen NM-ledelsen med 49 poeng hver. Aksel Erik Busch innehar tredjeplassen selv om han fikk en DQ i siste finale søndag.


I GT5 var det stor deltagelse under åpningshelgen. 29 førere var påmeldt, men det var Marius Sollie Poulsen som kunne smile bredest etter helgen. Tre seiere i tre finaler gjør at han tar med seg en klar NM-ledelse i GT5. Sollie Poulsen har 96 poeng. På andreplass følger Thomas Ygranes med 84 NM-poeng, mens fjorårets NM-vinner i klassen Herbjørn Haug innehar tredjeplassen med 80 poeng.


Marius Solli Poulsen smilte svært bredt under NM-åpningen. Tre av tre mulige i GT5 gjorde at han fikk en strålende start på årets sesong.

Det er fortsatt svært tidlig i sesongen, men nå blir det en ganske lang sommerferie til midten av august før neste NM-runde skal kjøres.


165 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page