top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Vant på hjemmebane

Michael Arnestad kjører for hjemmeklubben KNA Sokndal MSP og står etter helgen på Motorcenter Norway i Sokndal med tre finaleseiere i årets GT5-mesterskap.


Det kommer stadig flere nye sjåfører inn i GT5 klassen, og som presterer godt fra første finale. En av de som har planer om å gjøre det sterkt i årets mesterskap er Stavanger-gutten Michael Arnestad som begynte med Racing nettopp fordi det kom en ny racerbane i Rogaland.


Michael Arnestad kan smile bredt etter å ha vunnet tre finaler så langt i årets GT5-mesterskap. Foto: Marius Svingen

- Ja, jeg sluttet med gokart da vi hørte at det skulle komme en bane på Vestlandet. Faren min har alltid vært interessert i bil, og han ville vi skulle begynne med Racing. Det har vært langt for oss å kjøre til Rudskogen og Våler for å kjøre, men når banen i Sokndal åpnet kastet vi oss med. Så denne banen betyr mye for meg, og for hele bilmiljøet på Vestlandet, sier Arnestad som med to nye finaleseriere under helgens NM-runde på Motorcenter Norway i Sokndal blander seg inn i toppen i klassen. Arnestad vant også årets første løp i GT5-klassen under åpningsløpet på Vålerbanen, men måtte reise hjem med kun å ha kjørt en finale. Nå står Stavanger-føreren som den eneste i klassen med tre finaleseiere.


HJEMMEBANE: Det var når det ble klart at det skulle bygges en racerbane i Rogaland som Michael Arnestad bestemte seg for å begynne med Racing. Foto: Jørn Pettersen.

- Vi fikk kjørt litt i 2021, men det er først i år vi satser litt mer. Det å være med å vinne løp i NM er en stor bonus i våre øyne. Vi er fornøyd så lenge utstyret fungerer. Det hadde vært moro å kjempe om NM-gull, men det er ikke sikkert vi får kjørt alle løpene, forteller han.


Det var høsten 2021 han kjøpte BMW E46 etter Christian Wilberg Nilsen og som de har brukt vinteren til å fikse litt på. De har blant annet gjort noe med hjuloppheng som har gjort bilen veldig god å kjøre, forteller han.


Selv om Arnestad ikke har kjørt så mye Racing NM så har han kjørt mye bilsport, og allerede som seksåring begynte han med gokart. Han har kjørt mye rundt på Østlandet i kartingsporten både på Varna, Rudskogen og Andebu, men nå som banen i Sokndal sto klar er det bil for alle pengene.


- Nå får vi en fin mulighet til å få trent litt mer bil på bane, og det er vi veldig godt fornøyd med. Målet på sikt er selvfølgelig å vinne NM-gull, men om det blir i år gjenstår å se, forteller han.

Det var Michael Arnestad som vant den første og den tredje finalen i GT5, mens det var regjerende norgesmester i klassen, Anders V. Essen som vant den andre finalen i Sokndal.


Etter helgen er det Ole Kaspersen som leder GT5 med sin Peugeot 206 GTI. Eirik Wenaas Schei ligger på andreplass med sin BMW 323I E36. Hans Petter Emilsen holder tredjeplassen også han i en BMW 323I.

VANT: I tillegg til Michael Arnestad vant også Anders V. Essen en finale i GT5 under helgen NM-runde. Foto: Jørn Pettersen

Neste NM-runde kjøres på Rudskogen om bare 14 dager og da blir det nye spennende race i klassen.


317 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page