top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

To racingførere klare!

Finalistene til årets Bilsporttalent er klare, og blant deltagerne finner vi to racingførere.

Jacob Lyseng, Ola Jr. Nore, Sindre Setsaas, Sivert Svardal og Edward Sander Woldseth er de fem finalistene som skal kjempe om førstepremien på 300 000 kroner i Bilsporttalentet 2019.


(Foto: Atle Gulbrandsen NBF)

Bilsporttalentet er den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk bilsport, og er åpen for alle bilsportutøvere fra det året de fyller 15 år til det året de fyller 21 år.


- 20 kandidater ble nøye vurdert av juryen, og det var en vanskelig jobb å plukke ut de fem finalistene. Alle de 20 er store talenter, men til slutt landet vi på fem kandidater som skal møtes til dyst på Vålerbanen den 17. og 18. september, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, som sitter i juryen sammen med Holm Jacob Matheson, Fredrik Brenna-Lund, Thomas Schie, Roger Moen, Henning Isdal, Bruno Arntsen og Tommy Rustad.


På Vålerbanen skal finalistene få prøve seg bak rattet på en Porsche Cayman GT4, Speedcar, Shortcar og gokart. I tillegg blir det fysisk test og presentasjon foran juryen. Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en samlet verdi av rundt 300 000 kroner.


Bilsporttalentet ble for første gang arrangert i 2007, men er en etterfølger av Castrol Juniortalent som startet i 1998. Bilsporttalentet samarbeider med Porsche Norge, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal og TV Media.


Her er årets finalister:

Jacob Lyseng (17), rally: Jacob Lyseng fra NMK Hønefoss kjører ungdomsrally med en Renault Clio. Han har tidligere kjørt crosskart, og drømmer om å komme til Rally-VM. Han er også med på satsingslandslaget til Team Norway.


Ola Jr. Nore (18), rally: Ola Jr. Nore fra NMK Modum & Sigdal kjører rally med en Opel Adam R2. Han har tidligere kjørt gokart og crosskart, og målet er å kjøre Junior VM i rally. Ola er på juniorlandslaget til Team Norway.


Sindre Setsaas (21) racing: Sindre Setsaas fra NMK Rennebu kjører det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring med en BMW m235i. Han leder i tillegg SimracingGP og er tidligere Norgesmester i gokart.


Sivert Svardal (18), rallycross: Sivert Svardal fra NMK Konsmo kjører NM i rallycross med en Mazda RX8. Han har tidligere kjørt EM i rallycross, og har også erfaring fra gokart og bilcross. Sivert er på juniorlandslaget til Team Norway.


Edward Sander Woldseth (19), racing: Edward Sander Woldseth fra KNA Varna kjører Formula Nordic. Han har tidligere gjort det sterkt i Formula Basic og gokart. Edward er på juniorlandslaget til Team Norway.


Tidligere vinnere: 2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal 2008: Thomas Eidjord, KNA Varna 2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum 2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen 2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest 2012: Dennis Olsen, KNA Varna 2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen 2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad 2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest 2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp 2017: Theodor Olsen, NMK Solør 2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad

PS: Bildet er fra fjorårets finale på Vålerbanen (Foto: Atle Gulbrandsen)

219 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page