top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Sprangen årets bilsporttalent

Tobias Spangen ble vinner av ”Bilsporttalentet 2022" etter sterk konkurranse fra flere talenter i blant annet Racing NM.Tobias Spangen (15) fra Ridabu og klubben NMK Hamar kunne juble da han ble avslørt som vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2022» og en premie på 300.000 kroner på lørdag.


Det var under Bilsportforbundets Bilsportgalla på lørdag at vinneren av årets konkurranse ble utropt. Tobias kunne motta jubel og applaus fra over 800 gjester, og at han var en populær vinner var det ikke tvil om.


Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt 20.-21. september, har både Tobias og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort. Da kunne talentet fra Hamar motta den gjeve premien til en verdi av 300.000 kroner.


Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene er gjennom flere krevende tester og har juryens skarpe øyne på seg hele tiden.


Finalen bestod av to dager på Vålerbanen og Starmoen med gokart, Porsche Cayman GT4, bilcross, rallysimulator, TV-intervju, fysisk test og presentasjon av seg selv. De fem finalistene i årets konkurranse var Petter Sevæs Waskaas, Andrine Rafoss, Tobias Spangen, Marius Solberg Hansen og Karl Peder Nordstrand. De har erfaring fra rally, rallycross, racing, bilcross, crosskart, bakkeløp, gokart og simracing.


-Det var et utrolig høyt nivå på finalistene i år, og de imponerte alle sammen i alle øvelser. Det ble som vanlig et vanskelig jurymøte, men Tobias Spangen var den som imponerte mest, og ble kåret som vinner, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.


Tobias Spangen er norgesmester i crosskart 125 ccm de to siste årene, og har vært nærmest uslåelig. 2021 hadde han to seire og tre andreplasser som tellende resultat i NM. I år hadde han tre seire og to andreplasser. I tillegg vant han i år NMKs landsfinale i bilcross for juniorer.


Norges Bilsportforbunds samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.


Finaledeltagere 2022:

Karl Peder Nordstrand 15 år NMK Hamar Rally/Crosskart

Tobias Spangen 15 år NMK Hamar Crosskart/Bilcross

Andrine Rafoss 18 år NMK Konsmo Rallycross/Racing

Marius Solberg Hansen 18 år Asker og Bærum Msp Rallycross/Racing/rally

Petter Sevæs Waskaas 20 år NMK Grenland Rally


Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad

2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo

2020: Ola Nore Jr., NMK Modum & Sigdal

2021: Martinius Stenshorne, NMK Modum & Sigdal

90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page