top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Spørsmåltegn rundt Heidi

Heidi Frydenhaug var kun to poeng unna NM-gullet i GT5 i fjor, nå har hun handlet to nye biler for å få på plass en startklar bil til NM-åpningen på Rudskogen.


Dårlig oppladning for Heidi som har måttet handle to Peugeot 206er for å få en startklar bil til sesongåpningen. Foto: Marius Svingen

Heidi Frydenhaug har byttet ut sin BMW E36 til fordel for en framhjulsstrekket Peugeot 206 foran denne sesongen. Men problemer med bilen har gjort at hun har måttet reise og kjøpe enda en ny Peugeot 206 for å prøve å finne en konkurransedyktig-bil til sesongåpningen.


Her står bilen det er spørsmåltegn rundt. Nå har teamet kjøpt en ny Peugeot 206 som de skal flytte deler mellom for å få på plass en startklar bil til sesongåpningen. Foto: Privat.

- Vi er akkurat nå litt som et spørsmålstegn med tanke på hva vi var å kjøre med under sesongåpningen. Vi kjøpte noen ekstra deler til bilen for å hente ut noen få hestekrefter til, slik at vi er oppe der hvor de andre Peugeot 206 ligger, men fikk dessverre litt feil deler og endte opp med ulyd i motoren. Når vi så endelig fikk det hele sammen igjen med riktig deler så hadde den nesten halvparten så mye HK av de vi håpet på, sier hun litt fortvilet.


Ettersom sesongåpningen er allerede neste helg har teamet etter mye frem og tilbake falt for en løsning om å kjøpe en Peugeot 206 til som de var og hentet i går. Dette er selvfølgelig ingen god situasjon for NM-toeren fra i fjor som ønsket å kjempe om NM-gullet fra første runde. Nå må de mikse litt her og der for å få en bil å kjøre med på Rudskogen.


- Det har vært vanskelig å finne ut om det er blitt noe mer feil i motor som gir de lave hestekreftene eller om den bare trengte ny mapping for å fungere optimalt. Vi får uansett ikke begynt å bytte over fra bil til bil før på mandag ettersom vi skal i bryllup i Danmark denne helgen. Så det blir et lite sjansespill til første løp. Fungerer det ikke så må vi gjøre om til neste løp, forteller hun


Teamet har klødd seg i hode over hvorfor de ikke får ut flere HK av bilen.

Ambisjon om NM-gull

Heidi Frydenhaug legger ikke skjul på at hun ønsker å kjempe om NM-gullet og det er også grunnen til bilbytte fra bakhjulstrekk til framhjulsstrekk.


- Vi byttet til en Peugeot 206 i år på grunn av at vi har lyst til å prøve oss på en framhjulstrekker for å stille litt mer på lik linje som de andre på alle mulige føreforhold. I år blir det viktig å holde seg på banen å ta poeng i alle finaler, men også gi full gass fordi den største konkurrenten tror jeg blir Thomas Hårajuvet, og han gjør sjeldent feil, forteller hun, og legger til.


Heidi har mål om NM-gull i årets sesong, og har byttet bort fjorårets sølvbil en BMW E36 til fordel for en framhjulsstekket Peugeot for å stille likt på alle type forhold. Foto: Marius Svingen

- Ambisjonene for årets sesong er helt klart NM-gullet! Det er vel kun det som gjelder i år, sier hun.


340 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page