top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Spår tøff konkurranse

Edward Sander Woldseth har vunnet alle løpene han har kjørt i Formel Basic denne sesongen, men han tror det blir kamp om seieren på Rudskogen.


Edward Sander Woldseth har vunnet alle Formel Basic løp han har stilt opp i denne sesongen. Nå jakter han ny banerekord på Rudskogen. Foto: Marius Svingen.

Årets store stjerne i Formula Basic har vært Edward Sander Woldseth. Han har vunnet alle løpene han har deltatt i så langt i Formel Basic-mesterskapet, men han har gått glipp av noen løp fordi han også kjører i Formula STCC Nordic. Selv om han har vært overlegen så langt denne sesongen tror han ikke på noen lett seier under Asfalt Classic denne helgen.


- Jeg tror det er flere som skal være med i toppen denne helgen. Jeg sto over løpet på Rudskogen i juni grunnet formelkjøring i Sverige, og da kjørte Marius Winås og Daniel Kroken svært fort, så det blir nok en vanskelig kamp, forteller han.

Her ser vi Edward Sander Woldseth under Formel Basic på Kinnekulle der har vant begge finalene. Her sammen med Oliver Andersen til høyre og Asle Rugland Skjørestad Foto: Racefoto.se

Formula Basic ble startet i Norge 2006 med noen testkonkurranser. Siden 2007 har Formula Basic vært en vanlig klasse i norsk racing med minst ett besøk i Sverige hvert år. Det er også Norges eneste formelbilklasse. Det er flere dyktige førere som har startet sin karriere i formelklassen blant annet Stein Frederic Akre, Henrik Furuseth, Theodore Olsen, Mads Emil Siljehaug, Aleksander Schjerpen, Robert Helling og flere andre.


Vil jakte banerekord

Henrik Furuseth er den som har kjørt raskest rundt banen på Rudskogen i en Formel Basic. Han har kjørt på 1.35.322, og denne tiden har Woldseth lyst til å gjøre noe med.


Edward Sander Woldseth håper å kunne knipe Henrik Furusets banerekord på 1.35.322 på Rudskogen.

- Jeg har også mål om å gjøre noe med banerekorden i Formel Basic i helgen hvis forholdene tillater det, forteller han.

Tross i at Woldseth har stått over en runde i årets Norges Cup i Formel Basic så leder han mesterskapet klart. Han har 192 poeng, men Anders Eriksrud har 159 poeng på andreplass.

Tredjeplass i mesterskapet er Marius Winås som vant begge løpene på Rudskogen Motorsenter sist.

173 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page