top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Sesongåpning i Racing NM

Til helgen er det endelig duket for sesongåpning i Racing NM på Vålerbanen med deltagelse helt fra Mexico.


HISTORISK: Denne helgen er det sesongåpning i Racing NM på Vålerbanen. Foto: Jørn Pettersen

Årets Racing NM drar i gang på Vålerbanen 4. og 5. mai. Det er påmeldt 164 førere i de ulike NM og NC-klassene og det er ventet kamp om NM-medaljene i alle klassene. Det er flere nye sjåfører og flere av klassene har rekordstort startfelt.


Fra Mexico til Norge

En fører som kommer langveisfra og som gjør debut i Norsk Racing er Mexicos ambassadør i Norge, Omar Fayad Meneses. Han har nylig flyttet til Norge, og er klar for å kjøre Racing NM i GT5 for TnC Racing.


NY FØRER: Omar Fayad Meneses har nylig flyttet til Norge fra Mexico og skal kjøre GT5 i Racing NM. Foto: privat.

-Når jeg ankommer Vålerbanen, så har jeg satt igjen ambassadøren Omar i Oslo. Han kommer ikke. Det er racerbilfører Omar som er på tur nå, og jeg gleder meg veldig. Jeg begynte med racing i 2019, i Mexico. Først i en Golf med en beskjeden 1.6 liters motor, før jeg steg opp til en Golf med 1.8 liter. Denne bilen har jeg også kjørt i 24-timersløpet på Formel 1-banen til Mexico. Jeg kjørte da så mange pass jeg fikk lov til, forteller Omar Fayas Meneses. Før Omar ble ambassadør, så var han guvernør i den meksikanske delstaten Hidalgo. Han er gift med en berømt skuespillerinne, Victoria Ruffo.


I MEXICO: Omar Fayad Meneses har kjørt Racing siden 2019 og deltatt på flere mesterskap i Mexico. Foto: privat

I Mexico kjørte han i GT3, men i forhold til norsk regelverk er dette en klasse som i ytelse og rundetider ligger et sted mellom norsk GT5 og GT4, men nærmere GT4.


-       Dette er den øverste klassen i det regionale mesterskapet i Hidalgo. I tillegg til dette mesterskapet har jeg også kjørt mye i det som kalles Copa Notiauto, som i hovedsak er basert på ulike konfigurasjoner av Autodromo Hermanos Rodriguez, men som også besøker baner i andre delstater. Jeg har vunnet løp i begge mesterskap, forteller han. Ambisjonene i Norge er å bli kjent med Norsk Racing være en del av et team og kjøre for Norge.


-             Jeg ser frem til å treffe nye racingvenner i nytt land, forteller han.


Spennende i GT

Det er påmeldt ni førere i de største NM-klassene GT+ og GT1 og det er knyttet stor spenning til hva fjorårets NM-vinner i GT1, Ronny Vik kan få til i GT+ når han er påmeldt med sin nye Chevrolet Corvette Callaway C7 GT3-R i keiserklassen.


RASK: Ronny Vik ble norgesmester i GT1 i fjor. I år kjører han GT+ og målet er å kjempe om NM-gullet i klassen. Foto: Vik Racing.

-             Vi er med for å vinne, så det hadde smakt godt med en ny NM-tittel også i GT+, sier Ronny Vik. En annen som også er med for å kjempe om årets NM-gull i GT+ er Jan Øivind Ruud med sin Stelth B6. Han fikk det ikke helt til å stemme i fjor og er dermed sugen på å få en god start på årets NM. Dennis Bjørklund gjør også debut i GT+klassen når han skal kjøre Jan-Hroar Bjørklunds flotte Audi A4 DTM. Vi skal heller ikke glemme Roy Andreas Vaa og hans sønner som kjører i klassen.


I GT1 kan det se ut til at det blir et skikkelig oppgjør blant de som kjører Chevrolet da det er påmeldt hele fire amerikanere i sesongåpningen. I fjor gjorde Chevrolet rent bord i klassen med de fire øverste plassene. At Nils Eirik Wenaas som debuterer i klassen skal hamle opp med disse i sin BMW Z4 E89 GT3 skal bli spennende å se.


NY BIL: Marius Solli Poulsen kommer i en Camaro V8 Thundercar til NM-åpningen på Vålerbanen. Han gleder seg til en ny sesong i GT1. Foto: Privat.

En som også har planer om å blande seg inn i toppen av klassen GT1 er Marius Solli Poulsen som kommer til start i en Chevrolet Camaro V8 Thundercar til NM-åpningen. Dette er en bil de låner ettersom BMWen han pleier å ratt fortsatt gjenstår en del arbeid før de kan kjøre. Planen er at BMWen er klar til andre NM-runde, men for å kunne kjempe om NM-tittel er det viktig å være med i NM-åpningen.


-             Dette blir en ny bil for meg, så jeg har ikke fått kjørt den ennå, Må få takke Morten Saglien som hjelper oss med bil så dette er noe jeg gleder meg til. Målet er å være med å kjempe i toppen i klassen i år, forteller Marius Solli Poulsen.


Store startfelt

Det er også utrolig moro å registrere at det gror godt i både Formula Basic, Seven Racing og Shortcar som er tre av rekruteringsklassene i Racing NM og som kjører med åpne biler. Det er påmeldt totalt 18 biler i Formula Basic og hele 24 biler i Seven og Shortcar som skal kjøre heat sammen. I tillegg er det god deltagelse i NM i Historisk Racing som også kjører sammen med Racing NM. De er totalt 34 biler som kjører første NM-runden. I tillegg skal både Porsche 944 Cup og Norsk Clubsport også kjøre løp på Våler.  


VELKOMMEN: Vi håper mange finner veien til Vålerbanen til helgen.

Vi håper mange finner veien til Vålerbanen i Innlandet vel 30 minutter sør for Elverum denne helgen. Det er meldt strålende vær gjennom hele helgen. Inngang koster 200NOK og barn under 16 år kommer GRATIS inn.


På denne linken finner dere all informasjon om deltagere, tidskjema og all info som trengs for å følge med på helgens RacingNM-runde.


Vi ser frem til en ny racing-sesong, og alt om helgens NM-runde finner du på www.racingnm.no

 

 

2 292 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page