top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

GULL på 70års dagen!

Frode Alhaug feiret 7o års dagen sin med seier i GT2 og i IRM Historic -65. – En perfekt gave, smilte Alhaug.


Frode Alhaug ble overasket av venner og familie på 70 års dagen som ble feiret med seier både i GT2 og i IRM Historic -65. Foto: Marius Svingen

Frode Alhaug er en aktiv bilsportutøver, og denne helgen fyller Alhaug 70 år, og det feires naturligvis på Rudskogen Motorsenter der første NM-runde i Racing kjøres.


Søster Elisabeth Ruud til høyere og venninne Aud Nyseter til venstre. I tillegg var Svoger Ståle Ruud og Steinar Martinsen blant de som overasket Frode. Foto; Marius Svingen.

At Frode er en aktiv utøver er det ingen tvil om. Denne helgen kjører han både GT2 med sin Chevrolet Corvette Z06, og i Historisk Racing klasse IRM Historic -65 med Chevrolet Corvette Stingray. Alhaug har planer om å fullføre begge mesterskapene denne sesongen hvis alt går etter planen, og etter de to første finalene i årets NM ser det virkelig bra ut.


Det ble seier i GT2-klassen under lørdagens første finale, og seier i klassen sin i IRM Historic -65.


- Dette var utrolig moro, og seier var den største gaven som jeg kunne fått i dag, smiler Frode Alhaug. Han ble overasket av familie og venner på Rudskogen. De kom uventet på besøk med et stort banner med teskten: Frode 70ÅR Gratulere.


På vått føre ble det seier i IRM Historic -65 med sin Chevrolet Corvette Stingray. Foto: Marius Svingen

- Jeg hadde ingen anelse, så det var ekstra stas å få besøk på dagen, smiler Frode.


Blir det feiring i bussen i kveld?


- Nei, de reiser hjem allerede i dag, så det blir nok lite feiring denne helgen, men vi skal feire litt senere i år, sier han.


Frode Alhaug forteller at det er ikke første gang i karrièren han feirer bursdag på en racerbane, men han husker ikke at et jubileum med rundt tall har blitt feiret på racerbanen tidligere.


Frode Alhaug har kjørt inn en rekke NM-medaljer i baneracing de siste årene. I 2017 ble det NM-tittel i historisk klasse 8, og han har også to titler i klassen GT2 fra tidligere.


Her er bilde av Frode Alhaug under årets første finale i GT2 der han også tok hjem seieren. En perfekt bursdagsgave i følge Alhaug. Foto: Marius Svingen

Frode Alhaug har også sittet i styret i Norges Bilsportforbund fra 2009 til 2017, og fire år som president. For dette fikk han NBFs fortjenstmedalje i gull i 2017. Frode Alhaug kommer fra Hamar og representerer KNA Vålerbanen. Ved siden av å ha sittet i NBFs styre de siste fem årene har han også ledet racingseksjonen i Norges Bilsport Forbund.

379 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page