top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Sørlie kjører Racing NM

Oppdatert: 3. apr. 2019

Etter en sterk avslutning på fjorårets NM-sesong går Zyrus Engineering for NM-gull i 2019.


PRESSEMELDING FRA ZYRUS ENGINEERING


Bak rattet sitter Fredrik Sørlie (41), som avsluttet fjorårssesongen med to seiere og fire pallplasser i de to siste NM-rundene.


-Dette er en helt unik mulighet for en avdanket kappkjører som meg, sier Sørlie, og fortsetter.


-Jeg hadde mer eller mindre lagt racinghjelmen på hylla da Radni Molhampour ringte meg dagen før den nest siste NM-runden i fjor og fortalte meg at jeg skulle kjøre løp med en Lamborghini Huracan Super Trofeo samme helg. Jeg hadde aldri sittet i en racerbil av dette kaliberet, så jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Heldigvis fungerte det veldig bra og etter litt justeringer av hjulvinkler fant vi fort et høyt tempo og sikret tre andreplasser i GT+ den helgen.Selv om målet for 2019-sesongen er å kapre den gjeveste NM-medaljen, så er det ikke bare det som er i fokus for Sørlie og Zyrus-teamet.lv om målet for 2019-sesongen er å kapre den gjeveste NM-medaljen, så er det ikke bare det som er i fokus for Sørlie og Zyrus-teamet.


-For meg er dette selvsagt en mulighet til å endelig få kjempe om en NM-tittel, men samtidig kommer vi til å ha høyt fokus på å innhente mest mulig data om chassiset på bilen slik at vi kan ta med oss de erfaringene vi gjør over på bilen teamet nå holder på å bygge, forteller Sørlie.


Bygger Lamborghini med 1200 hestekrefter


Zyrus Engineering har i vinter startet byggingen av det som kanskje blir verdens heftigste Huracan-baserte superbil. Bilen, som har fått navnet Zyrus LP 1200, vil ha et helt eget design og over dobbelt så mye marktrykk og effekt som bilen den er bygget på.


-Den nye bilen blir en vill okse på steroider, derfor er det viktig at vi har kunnskapen i teamet til å sørge for at den kan temmes. Det å ha med Fredrik på laget som testsjåfør er en svært viktig ressurs for oss, forteller teamsjef Radni Molhampour.


-Målet vårt, ved siden av å vinne NM, er å gi Fredrik mest mulig setetid i Super Trofeo-bilen, slik at han er best mulig rustet til å gjøre jobben som testsjåfør på den nye bilen.


Alfred Bakken satser på Gatebil Extreme


Alfred Bakken skal kjøre Gatebil Extreme

Alfred Bakken, som imponerte stort i sin racingdebut i 2018 for Zyrus Engineering, vil i 2019 bli å se bak rattet på teamets Super Trofeo-bil i Gatebil Extreme-serien.


-Jeg håper å kunne fortsette progresjonen fra i fjor. Etter at Fredrik kom inn i teamet jobbet vi mye med hjulvinkler og kjøreteknikk, noe som gjorde at bilen ble mye lettere å kjøre og jeg følte meg mer komfortabel. Lærekurven har vært bratt, men det er veldig gøy når man ser resultatene. I de siste løpene i fjor begynte ting virkelig å klaffe, forteller Bakken.


Tett timeplan for Sørlie


Det blir en hektisk hverdag for Fredrik Sørlie i 2019. Ved siden av satsingen på Racing NM er han også i full gang med flere store film og TV-produksjoner, der han både kjører kamerabil, utfører stunt og organiserer biler.


-Det kommer til å bli et tett program i sommer. I tillegg til å delta i NM og være med teamet som coach på Gatebil går vi straks i gang med innspillingen av spillefilmen "Børning 3". Jeg er også tilknyttet noen andre store prosjekter som jeg ikke kan si så mye om enda, men som kan bli veldig spennende. Det blir uansett mange mil bak rattet denne sommeren, avslutter Sørlie.

778 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page