top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Sørlie fester grepet

Fredrik Sørlie fester grepet om NM-tittelen i GT+ med to nye seire på Rudskogen.


Fredrik Sørlie fester virkelig grepet om NM-gullet i GT+. Foto: Marius Svingen

Det meste har gått veien for Zyrus Engineering og Fredrik Sørlie i GT+ denne sesongen. Han plukker jevnt med poeng, og det skal mye til om noen skal kunne ta fra Sørlie en ny NM-tittel.


- NM-gullet betyr helt klart mye mer i år enn i fjor, rent sportslig. Nivået har blitt knallhøyt i GT+ og av de fem-seks bilene i klassen så har nå fire av dem vunnet løp. Det er veldig stas, forteller Sørlie.

Fredrik Sørlie i front foran Vidar Frogner. Frogner måtte bryte pga. en ødelagt motor.

Flere av Sørlies konkurrenter har hatt store problemer med sine biler denne sesongen og Vidar Frogner med sin Porsche GT2 EVO fikk nok en gang problemer under helgens NM-runde på Rudskogen. Han fikk ødelagt veiva i motoren, og dermed var han ferdigkjørt allerede i den første finalen, og måtte stå over to siste finalene. Frogner hadde også problemer på Rudskogen i NM-åpningen. Dermed har det vært en vanskelig sesong for han.


Fredrik Sørlie har hatt en meget god sesong, og nå er fokuset på å sikre NM-tittelen på Vålerbanen om to uker.

- Vi skal hjem og jobbe, og vi kommer til finalehelgen på Våler, fortalte Froger. Frogner har mistet såpass med poeng denne NM-sesongen at han ikke har mulighet til NM-gullet.


En som virkelig har fått fart på utstyret de siste rundene er Jan Øivind Ruud i STEALTH B7, men også han hadde litt problemer på Rudskogen i den første finalen, men etter å ha fått fikset bilen leverte de en tredje og en førsteplass i de to siste finalene.


Kai Roger Bakken plukket også bra med NM-poeng denne helgen. Han fikk med seg to andreplasser og en tredjeplass med sin Lotus Esprit og har dermed klatret til andreplass i NM-sammendraget, men taper litt til Sørlie som øker i front. I fjor vant Sørlie NM-gullet i GT1 og han er godt fornøyd med NM-runden på Rudskogen.


Nivået i GT+ er svært høyt og her ser vi Jan Øivind Ruud må bruke gresset for å komme seg forbi Kai Roger Bakken.

- Helgen for oss var veldig bra. Vi hadde godt tempo på tørt og hadde god kontroll. Dessverre brøt jo Vidar, men jeg er ganske trygg på at vi hadde tatt de to første finalene uansett. Men i den tredje finalen hadde jeg ikke dekk igjen. Vi hadde egentlig en plan på dette, men med såpass utrygt vær så var vi litt «short» på felgsett. Uansett ble det bra med poeng og vi har en fin buffer før finalehelgen, forteller Sørlie.

556 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page