top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Rygge kjører for nytt NM-gull

Olav Rygge fra KNA Indre og Ytre vant NM-gullet i GT3 i fjor med 85 poeng, og målet er et nytt NM-gull denne sesongen.


Det er vel tre uker til sesongåpningen i årets Norgesmesterskap i baneracing kjøres på Rudskogen Motorsenter, og vi har tatt en liten prat med fjorårets norgesmester i GT3, Olav Rygge om hans målsetting for Racing NM 2019, og GT-føreren fra Spydeberg har målsettingen klar.


Olav Rygge kunne sette på seg gull-lua fra Audi etter fjorårets NM-gull i GT3. Olav kjører for et nytt NM-gull i 2019. Foto: Marius Svingen

- Vi kjører alltid for å vinne, så målet må jo være et nytt NM-gull, forteller Rygge. Han var overlegen i fjorårets sesong og vant med 363 poeng foran Inge Guldbrandsen som hadde 278 poeng. Rygge forteller at han ikke har gjort store forandringer med sin Audi TT RS bortsett fra at farger og logoer på bilen endret noe.


Olav Rygge har ikke gjort store endringer på sin Audi TT RS, men den kommer i nytt design til årets sesong. Foto: Marius Svingen

- Jeg har fått inn noen sponsorer og vi har dekorert bilen lik som Møller Bil Motorsport sin bil som går på Nürburgring, forteller han.

Per 9. april er det kun Olav Rygge og Inge Guldbrandsen som har meldt seg på i klassen GT3, men det ryktes at det kan komme noen spennende navn i klassen etterhvert. Rygge tror han største konkurrent i gullkampen kan bli en annen Audi sjåfør fra Sandefjord.


Olav Rygge og Per Støldal hadde fine race i 2019, og Rygge spår at de vil få flere spennende dueller også i 2019.

- Det kommer litt an på hvem som skal kjøre full NM-sesongen, men slik det ser ut i dag så er det nok Per Støldal om ikke Kim Espjug skal kjøre hele sesongen. Vi får vente litt å se hvem som melder seg på før jeg kan si noe mer, sier Olav Rygge.

Hva blir taktikken på hvordan du skal forsvare NM tittelen?

Da blir det viktig å holde bil og meg selv i orden gjennom hele sesongen, avslutter han.

242 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page