top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Racingfører ble "Bilsporttalentet 2018"


I konkurranse med fire andre sterke bilsportutøvere ble det Emil Heyerdahl (16) fra Bjørkelangen og NMK Trøgstad som vant årets Bilsporttalent.

Emil Heyerdahl (16) fra Bjørkelangen og NMK Trøgstad kunne slippe jubelen løs da det ble klart at han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2018».


Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt over to dager i midten av september, har både Emil og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort, under Norges Bilsportforbunds årlige premieutdeling. Da kunne Emil motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.


Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.


Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både shortcar, speedcar, gokart og Porsche GT4 Cayman. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både løping og sykling i vanskelig terreng inngikk. De ble også vurdert for måten de presenterte seg selv på for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.


Juryen hadde ingen lett oppgave. De var fem godt forberedte finalister som alle holdt uhyre jevnt og høyt nivå. Den juryen til slutt mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang under årets konkurranse, var altså Emil Heyerdahl.


Her ser vi Edward Sander Woldseth og Emil Heyerdahl fra Formula STCC Nordic denne sesongen. Woldseth var også en av deltagerne i Bilsporttalentet. Foto: Racefoto.se

Emil Heyerdahl (16) er bosatt på Bjørkelangen i Akershus og kjører for NMK Trøgstad. Han startet sin motorsportskarriere med karting, allerede som åtteåring. Han har konkurrert i en rekke forskjellige klasser opp gjennom årene med svært gode resultater. Han kjørte karting internasjonalt både i EM og VM i tillegg til at han var Norges deltager i det prestisjefylte FIA Karting Academy Trophy i 2015 og 2016. I fjor tok han steget videre til formelbil, og den svenske serien Formula STCC. Der kjørte han også i år, og han ble suveren totalvinner av serien.


Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge samt motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal og Proffklær.


Finaledeltagere 2018:


Håkon Sveen Frøslig 20 år NMK Fluberg Rally

Emil Heyerdahl 16 år NMK Trøgstad Racing

Alf Marius Loe Sandberg 18 år NMK Solør Racing

Ole Henry Steinsholt 16 år NMK Grenland Rallycross

Edward Sander Woldseth 18 år KNA Varna Racing


Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik M. Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page