Søk
  • Johan Marius Svingen

Racing NM blir også E-sport

Til høsten kan du bli norgesmester i e-sport når NMK arrangerer NM i baneracing på simplattformen Iracing.Simulatorkjøring har blitt svært populært, og i 2022 arrangeres hele tre offisielle virtuelle norgesmesterskap innen bilsportgrener som E-sport.


NBF har selv tatt hånd om det virtuelle rally-NM, som kjøres på DiRT Rally 2.0 og som allerede er godt i gang med to kjørte runder gjennomført. Men til sommeren og høsten starter to nye NM-grener hvor racing er en av de.


De to øvrige norgesmesterskapene i E-sport er det Norsk Motorklubb (NMK) som har fått ansvar for å gjennomføre. Det vil da bli arrangert virtuelt NM i rallycross og til høsten blir det et NM i racing.


NMK Esport vil komme med mer presise annonseringer av disse mesterskapene når mesterskapet nærmer seg, men allerede nå bør interessenter merke seg at dette blir på PC, nærmere bestemt iRacing-plattformen. I tillegg til dette vil NMK i løpet av 2022 sette opp noen Norgescuper. Først ut er TCR, med forhjulsdrevne touringbiler. Dette mesterskapet arrangeres i samarbeid med Nordic Simracing League og vil bli vist direkte, med norsk kommentator, på Norwegian SimRacing Channel.

Nordic Sector League har erfaring med å arrangere TCR-mesterskap, og det har vist seg at disse bilene gir tett og spennende racing. Hver løpskveld vil bestå av et kort sprintløp og et dobbelt så langt hovedløp, der startrekkefølgen for topp 8 er snudd - dette gir tradisjonelt actionfylte runder.


Første løp i denne serien går torsdag 31.mars. Påmelding til Norgescup i TCR gjøres her: https://forms.gle/h9jgzhaqYRgcEfLi7

Norgescup i TCR arrangeres på plattformen iRacing, der et flertall av mesterskapene vil bli arrangert. Det vil dog også dukke opp arrangementer på andre plattformer.384 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle