top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Racing NM blir også E-sport

Til høsten kan du bli norgesmester i e-sport når NMK arrangerer NM i baneracing på simplattformen Iracing.Simulatorkjøring har blitt svært populært, og i 2022 arrangeres hele tre offisielle virtuelle norgesmesterskap innen bilsportgrener som E-sport.


NBF har selv tatt hånd om det virtuelle rally-NM, som kjøres på DiRT Rally 2.0 og som allerede er godt i gang med to kjørte runder gjennomført. Men til sommeren og høsten starter to nye NM-grener hvor racing er en av de.


De to øvrige norgesmesterskapene i E-sport er det Norsk Motorklubb (NMK) som har fått ansvar for å gjennomføre. Det vil da bli arrangert virtuelt NM i rallycross og til høsten blir det et NM i racing.


NMK Esport vil komme med mer presise annonseringer av disse mesterskapene når mesterskapet nærmer seg, men allerede nå bør interessenter merke seg at dette blir på PC, nærmere bestemt iRacing-plattformen. I tillegg til dette vil NMK i løpet av 2022 sette opp noen Norgescuper. Først ut er TCR, med forhjulsdrevne touringbiler. Dette mesterskapet arrangeres i samarbeid med Nordic Simracing League og vil bli vist direkte, med norsk kommentator, på Norwegian SimRacing Channel.

Nordic Sector League har erfaring med å arrangere TCR-mesterskap, og det har vist seg at disse bilene gir tett og spennende racing. Hver løpskveld vil bestå av et kort sprintløp og et dobbelt så langt hovedløp, der startrekkefølgen for topp 8 er snudd - dette gir tradisjonelt actionfylte runder.


Første løp i denne serien går torsdag 31.mars. Påmelding til Norgescup i TCR gjøres her: https://forms.gle/h9jgzhaqYRgcEfLi7

Norgescup i TCR arrangeres på plattformen iRacing, der et flertall av mesterskapene vil bli arrangert. Det vil dog også dukke opp arrangementer på andre plattformer.509 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page