top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Racing-gutta var fornøyd!

Det manglet ikke på innsatsvilje og vinnerinstinkt da de fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2018 møttes til dyst på Vålerbanen i Hedmark.Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. De holdt alle et høyt nivå, og de var også svært jevne både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler som Porsche GT4 Cayman, Speedcar, Shortcar og Gokart, samt presentasjon av seg selv. Med en premie til en verdi av 300.000 kroner er det heller ikke merkelig at man motiveres til innsats.Med en slik premie som gulrot var det ingen grunn til å spare seg for Håkon Sveen Frøslid, Alf Marius Loe Sandberg, Ole Henry Steinsholt, Edward Sander Woldseth og Emil Heyerdahl under to dagers tvekamp på Vålerbanen.


De unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets bilsportsutøvere mellom 15 og 21 år for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen.

I en drøy måned har de forberedt seg til den prestisjefylte konkurransen. De var dermed heltente og ingen sparte på kreftene, verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp, sykling i både terreng og på asfalt, samt andre innlagte øvelser. Når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen.


Høyt nivå-Hvert år er det svært spennende å møte finaledeltagerne. De kommer fra forskjellige miljøer og med ulik bakgrunn. De har også erfaring fra forskjellige grener innen bilsporten. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere. Årets finalister var godt forberedte og svært jevne. De holdt også et svært høyt nivå, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.


Entusiastiske


De fem deltagerne var svært entusiastiske under tvekampen, og uttrykte stor glede over få teste ut forskjellige biler på de to dagene.Alf Marius Loe Sandberg (18 år): -Jeg er fornøyd. Jeg føler at jeg har presterte mitt beste, så da får det ikke blitt bedre. Det er i grunnen i seg i seg selv bare å bli plukket til å være med. Morsomt med nye biler. Bortsett fra kart så har jeg aldri kjørt noe av de vi kjørte her.Håkon Sveen Frøslid (20): -Dette har vært to drømmedager. Utrolig morsomt og mange artige kjøretøy. Jeg har veldig liten erfaring fra asfaltkjøring, men føler at det har gått bra. Det er stort bare å få være med.
Emil Heyerdal (16): -Jeg var med i fjor også så jeg visste litt om hva jeg gikk til. Det er veldig moro å være med på dette og få teste ut nye biler. Artig å kjempe mot de andre. Jeg føler selv at det har gått bra så jeg er fornøyd.Ole Henry Steinsholt (16): -Jeg er fornøyd med alt. Det har vært utrolig lærerikt å få være med på dette. Speedcar er veldig lik Crosskart som jeg har mye, men ellers var det mye nytt. Jeg visste lite om hva som ville møte oss, så det har ikke vært lett å forberede seg.
Edward Sander Woldseth (18 år): -Bortsett fra gokart så var alt nytt for meg, og det er noen år siden jeg kjørte kart også. Men det er morsomt å være med. Jeg er ikke helt fornøyd med egen innsats. Følte ikke jeg hadde den rette progresjonen, men uansett en stor opplevelse å være med.


Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet helt til vinneren utropes lørdag 1. desember på Bilsportforbundets årlige premieutdeling.


Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, Porsche Norge samt motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal og Proffklær.


Årets finaledeltagere var:


Håkon Sveen Frøslid

Alder: 20 år

Gren: Rally

Klubb: NMK Fluberg

Bosted: 2881 Aust Torpa


Emil Heyerdahl

Alder: 16 år

Gren: Racing/Formelbil

Klubb: NMK Trøgstad

Bosted: 1940 Bjørkelangen


Alf Marius Loe Sandberg

Alder: 18 år

Gren: Racing/GT

Klubb: NMK Solør

Bosted: 2160 Vormsund


Ole Henry Steinsholt

Alder: 16 år

Gren: Rallycross

Klubb: NMK Grenland

Bosted: 3282 KVELDE

Edward Sander Woldseth

Alder: 18 år

Gren: Racing/Formelbil

Klubb: KNA Varna

Bosted: 1415 Oppegård

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page