top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Otterstrøm til verdensfinale

Christer Otterstrøm vant nettopp den Norske Formel Ford serien 2022, nå venter tøffere motstand under verdensfinalen i England.


RASK: Christer Otterstrøm har vært suveren her hjemme denne sesongen, nå venter verdensfinalen i England. Foto: Marius Svingen

Formel Ford-mesterskapene rundt om i Europa er store, mens i Norge er klassen i startgropa med et fåtall deltagere i Racing NM. Christer Otterstrøm vant nettopp det norske Formel Ford mesterskapet. Dette er Otterstrøms sin første sesong i Formel Ford og utviklingen har vært enorm for gutten fra Mjøndalen, som også kom på landslaget i 2022.


Etter 10 år i gokart med hjemmebane på Kongsberg, er dette et naturlig steg videre mot Formel 1-drømmen. I Norge kjøres mesterskapet under Racing NM, og det har vært avholdt fem runder i mesterskapet med hele 10 tellende finaler og unggutten fra Mjøndalen har stått øverst på pallen i 9 av 10 finaler.


Foto: Privat

Men nå venter det nok tøffere motstand når han 22 og 23.10.22 venter Verdensfinalen på BrandsHatch i England.


- Vi håper på et godt resultat, men siden det er første gang vi skal kjøre i finalen, så har vi et mål om en plass i A-finalen, forteller han i en pressemelding.


På verdensfinalen kommer det deltakere fra Australia, USA og mange andre store nasjoner, samt stjerner som Jenson Button. Mange av Formel 1 stjernene gjennom tiden har kjørt nettopp denne finalen. På norske/svenske baner kommer vi opp i hastigheter på 200 km/t, mens på BrandsHatch kommer vi over 220 km/t med rundt 120 deltakere som stiller til start.

151 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page