top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Nå skal NM-avgjøres

Racing NM arrangerer sesongavslutning på Vålerbanen, og flere NM-vinnere skal kåres.


DUELL: Det blir tøffe dueller i GT5 når flere førere har mulighet til å bli Norgesmester. FOTO: Marius Svingen

Denne helgen avsluttes NM-sesongen 2022 for de aller fleste når NM-finalene skal kjøres på Vålerbanen i Innlandet denne helgen. Det er bare å komme til banen som ligger vel 20 min kjøring sør for Elverum for å oppleve Norges fremste racerførere i aksjon.


Historisk Racing avslutter sitt NM denne helgen med to tellende finaler. En finale lørdag og en finale søndag før NM-vinneren kan kåres. I klassen for de eldste racerbilene klasse 8 skiller det før helgen kun ett poeng mellom NM-leder Jon Asakskogen og Arne Teig. Og ikke veldig langt bak der igjen ligger Mads Gjerdrum kun 10 poeng bak.


I klasse 9 skal vi i år kåre en helt ny norgesmester etter at Atle Ramberg som har vært suveren i denne klassen de siste årene ikke har kjørt denne sesongen. Dermed er det duket for en kamp mellom Terje Andersen i Ford Escort og Odd-Andreas Ingebrigtsen i Austin Cooper. Det skiller 10 poeng mellom disse i NM-sammendraget.


Historisk Racing skal avslutte NM denne helgen. Foto: Marius Svingen

I klasse 10 for de nyeste historiske bilene er det også en jevn kamp mellom toppen i klassen selv om det kanskje skal handle om Thomas Paulsen i sin Opel Kadett og Tor Magne Tjemsland i sin BMW M3 E30. Det skiller seks NM-poeng mellom de før siste runde, så det er duket for en spennende avsluttning i alle Historiske klasser.


Det er kun to av GT-klassene som skal avslutte NM-sesongen denne helgen, mens GT+, GT1 og GT3 har sin avslutning på Rudskogen om vel 14 dager. Dermed er det GT5 og GT4 som skal avgjøre sine mesterskap på Vålerbanen.


Formula Basic kjører Norges Cup under Racing NM, men under søndagens finale i Formula Basic skal NM-vinneren kåres. De kjører kun ett NM-løp så her er det vinneren av søndagens finale som kan kalle seg Norgesmester. Det er Daniel Kroken som leder norgescupen før helgen. Men han har annonsert at han ikke kommer til å stille under avslutningen på Vålerbanen. Det er Emile Snoen som ligger på andreplass i norgescupen og må tåle å ha favorittstempel foran NM-løpet.


GT4 har vokst seg stor denne sesongen, og det er jevnt i sammendraget også her. Foto: Marius Svingen

Det er påmeldt 170 biler til helgens NM-finaler i Racing på Vålerbanen. Vi ønsker alle førere og publikummere velkommen til Vålerbanen.


Info om finalehelgen finner dere på denne linken:


Det koster 200NOK for å komme inn på arrangementet, men barn under 16 år kommer gratis inn.


MERK: Det er finalehelg for klassene Seven/RSR, Historisk Racing, Formula Basic og GT5.

Det blir utdeling av Laurbærkrans for disse klassene. Vi kommer tilbake til tid og

sted på banen. Uoffisiell premieutdeling etter hver finale ved sekretariatet


Løpene livestreames på Facebooksiden til NBFRacingNM og Injection.no

366 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page