top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Nå skal NM-avgjøres!

Til helgen arrangeres Porsche Festivalen på Rudskogen Motorsenter, og fire av GT-klassene skal kjøre finalen i NM under arrangementet.


I GT+ leder Vidar Frogner bakerst NM-foran Fredrik Sørlie. Jan Øivind Ruud foran ligger på tredjeplass. Foto: Marius Svingen

Det er kun NM i GT5 som ble avgjort på Vålerbanen sist, så til helgen skal NM-tittelen i GT+, GT1, GT3 og GT4 deles ut på Rudskogen Motorsenter.


I GT+ er det Vidar Frogner som leder NM før helges finaler på Rudskogen.


- Planen for helgen er å sikre NM gullet i GT+. Vil i tillegg forsøke meg på en banerekord om forholdene ligger til rette, forteller Vidar Frogner som forteller at sesongen totalt sett har hvert veldig bra. Bil og team har fungert bra.


-Racing NM har også levert bra i år, og vi er totalt sett superfornøyd med arrangementene, baneforhold og service, sier han.


Porsche-føreren har 258 poeng, mens fjorårets NM-vinner Fredrik Sørlie jager like bak med sine 213 poeng. I denne klassen skal de fire dårligste finalene i løpet av sesongen strykes og det gjør at det kan bli mer jevnt enn det ser ut til. Men da må Team Zyrus Engineering få ordnet sin Lamborghini LP1200 som hadde problemer med bensintilførselen etter at de hadde kjørt hardt noen runder. Problemet fikk de ikke løst på Vålerbanen sist.


Fjorårets NM-vinner i GT+, Fredrik Sørlie håper de har fått ordnet feilen som oppsto på LP1200 på Våler. Foto: Marius Svingen

- Vi vet ikke om bilen er i orden. Feilen kommer etter fire-fem runder med pushing. Vi har byttet alt som kan byttes uten at det har utgjort noen forskjell. Vi bytter nå enda mer ting, så får vi bare se hvordan det går på Rudskogen, sier fjorårets NM-vinner.

Vidar Frogner har også en klar målsetting for helgen.


-

Jan Øivind Ruud er heller ikke han helt håpløst langt bak på tredjeplass med sine 179 poeng. Han har hatt en del løp med liten poengsum og slik det ser ut skal han bare stryke 6 NM-poeng, mens de to i front må stryke noe mer.


I GT1 er det Ole William Nærsnes som har vært suveren denne sesongen, og han leder med nestn 50 NM-poeng til Team Autosport på andreplass. På tredjeplass ligger Frode Alhaug med Chevrolet Corvette med 145 poeng. Både Team Autosport og Alhaug har stått over en hel racehelg og skal dermed bare styre ett tellede løp til. Det gjør at kampen om årets NM-sølv i GT1 er helt åpen.


Oliver Andersen har mulighet til å sikre seg NM-gullet i GT3, men det er mange om beinet i denne klassen. Foto: Marius Svingen

I GT3 har det også vært en jevnt og fin kamp mellom flere utøver og det skiller ikke mange poengene mellom de seks første, selv om mye tyder på at kampen om NM-gullet skal stå mellom Kristian Svelander som leder NM-før helgen med sine 205 poeng etterfulgt av Rino Rostad og Oliver Andersen med hennholdvis 185 NM-poeng og 179 poeng. Både Rostad og Andersen har få poeng å stryke og dermed kan det se ut til at de to som har Rudskogen som hjemmebane som kan ta igjen Svelander i kampen om NM-gullet. Men ingenting er avgjort, og alle tre er avhengig i gode resultater denne helgen.


Marius Solberg Hansen har NM-gull både i rallycross og Racing denne sesongen. Foto: Marius Svingen

I GT4 er det kanskje den eneste klassen som er 100% sikker for der er NM-gullet allerede sikret for Marius Solberg Hansen som har vært suveren i denne klassen. På Finnskogbanen denne helgen sikret han seg også NM-gull i klasse 1 rallycross og dermed har unggutten sikret seg to NM-gull i to forskjellige bilcrossgrener samme sesong. Det er imponerende. I GT4 har han allerede vunnet 12 av 15 finaler, og har 298 NM-poeng før helgen.


- Vi gleder oss til finalehelgen. Selv om vi allerede har sikret gullet, så skal vi kjøre på Rudskogen, forteller han.


1 024 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page