top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Mats nektet å gi seg

Etter en ulykke i motocross i 2014 måtte Mats Ørstad begynne med en helt ny motorsportgren, og i helgen var han raskest i klassen.


Her ser vi Mats Ørstad under første NM-runde på Vålerbanen.

Mats Ørstad NMK Oppdal er 21 år gammel, og måtte bytte motorsportgren etter en stygg ulykke i 2014 der han brakk ryggen på motocross-sykkelen. Mats ble lam og motocross sykkelen ble byttet ut med Shortcar. Hans passion for motorsport var stor, og han ville fortsette å kjøre.


Et mål var også viktig for Mats og sette seg etter ulykken, og målet var at han innen ett år etter ulykken skulle kjøre en Shortcar. Helt uten funksjon i beina måtte bilen spesialbygges, da alt måtte kunne styres med hendene.


Slik ser Shortcaren som Mats ratter i Shortcar Extreme-serien.

En utrolig jobb ble gjort og omtrent på dagen ett år etter ulykken kjørte Mats sin Shortcar for første gang.


Progresjonen til unggutten har vært stor, noe han tilgangs beviste på Fintreskogenbanen under NM-runden der 7-8 luli på grus. Der viste Ørstad at han virkelig var i sitt ess. 3 strake seiere i innledende runder, og overlegen seier i finalen ble fasiten for helgen. Ørstad lå på fjerdeplass i Shortcar Extreme før løpet på Finnskogen. Han vant løpet foran Steinar Klev og Thor Gunnar Hagen.


Etter en motocrossulykke i 2014 ble Mats lam, men han nektet å gi seg. Ett år etter ulykken kunne han kjøre en spesialbygget Shortcar, og under NM-rundene på Finnskogbanen sist helg vant han overlegent. Foto: Pressemelding Shortcar.

Mats får ofte spørsmålet om bilen er vanskelig å kjøre på grunn av den korte hjulavstanden og forholdet mellom stor effekt og lav vekt.


- Det er viktig å få oppsettet riktig, så den passer hver enkelt sjåførs kjørestil, og når det er på plass så er den veldig lett å kjøre, forteller han.


Mats liker seg godt sammen med Shortcar-gjengen. Han har følt seg veldig velkommen, det er masse hjelp og få, er det noe man lurer på så er det bare å spørre. Enten det er teknisk, oppsett eller andre ting.


- Vi sjåførene er kamerater i depoet og vi vil ha alle fram til start. Det er på banen fighten er, sier Mats med et smil.


Det gjenstår fortsatt åtte løp i årets NM-sesong i Shortcar Extreme. I slutten av måneden kjøres det løp på svenske Kinnerkulle, mens det helgen 10. – 12. august kjøre Asfalt Classic på Rudskogen Motorsenter under Racing NM, og der skal også Shortcar kjøre tellende NM-runder.
808 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page