top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Må ta frem gamlebilen

Fjorårets NM-vinner i GT5, Anders V. Essen må børste støv av den gamle BMW E30en fra 2019 og 2020-sesongen ettersom vinnerbilen fra 2021 er solgt.

SOLGT: Anders Von Essen hadde planer om å bygge ny bil til årets sesong i GT5, men slik gikk det ikke. Nå må han ta frem gamlebilen ettersom fjordårets vinnerbil i klassen er solgt. Foto: Marius Svingen

Anders Von Essen har vært med å prege GT5-klassen i flere år, og i fjor ble han norsk mester i klassen som telte hele 63 påmeldte førere gjennom hele sesongen og har vært den klart største klassen i Racing NM. Med sin BMW 318 E30 ble han norgesmester med minst mulig margin. Han var lik på poeng med NM-toer Carl Fredrik Hersoug og de hadde også like mange seiere i NM-sesongen 2021. Til slutt ble det avgjort på fleste andreplasser som Essen hadde en mer av en Hersoug. Vinnerbilen fra 2021 sesongen er solgt, og Essen må børste støv av den eldre E30en som han kjørte i sin første sesong i GT5, og dermed tror han det blir vanskeligere å forsvare tittelen fra i fjor.- Ambisjonene har nok blitt tatt betraktelig ned etter salget, men hvis muligheten byr seg, så hadde det jo vært trivelig å vinne med ett poengs margin, spøker Essen etter fjorårets jevne norgesmesterskap.


Essen legger til at han hadde ambisjoner om å bygge seg en ny bil til årets sesong, men at det har det ikke blitt tid til, og dermed må han trille frem gamlebilen.- Den har jo hengt med tidligere, så vi får se om den klarer det i 2022 også. Det blir ikke lett, og det forventes at det er mange som ønsker seg tittelen også i år. Jeg tror Carl Fredrik Hersoug og Hans Petter Emilsen har skumle planer i år, sier han.


TETT: Anders V. Essen og Carl Fredrik Hersoug endte med like mange poeng i 2021. Antall andreplasser skilte tilslutt de to konkurrentene. I år må Hersoug ta en mellomsesong, og Essen tror ambisjonene om å forsvare tittelen er noe svekket grunnet at han må børste støv av gamlebilen. Foto: Marius Svingen

Nå skal det sies at Carl Fredrik Hersoug som tapte NM-tittelen knepent i 2021 har tenkt å ta 2022 som en mellomsesong før han i 2023 håper å kjøre full NM-runde igjen.


- I år ser det ut som omstendighetene gjør at det blir litt halvveis satsing for meg i GT5. Vi brukte opp budsjettet, og en del av motorsporten er å smale inn midler, men jeg håper å kunne satse på full sesong i 2023, sier Hersoug som i alle fall skal kjøre sesongåpningen på Vålerbanen.


Anders Von Essen sier at han skal ta løp for løp, men at han har en helt klar ambisjon om å kjempe i toppen også i 2022, så alt kan skje, avslutter han.


391 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page