top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Knallhelg på Rudskogen!

Årets andre Racing NM-runde, også kalt Asfalt Supercars ble arrangert på Rudskogen Motorsenter.Bilsporthelgen på Rudskogen var preget av knallsol og stappfullt startfelt. Med en rekordmengde deltagere, over 260 fra både Norge, Sverige og Danmark, var det ikke manko på spenning. Vi ønsker å takke alle sjåfører, teammedlemmer, familie, venner og ikke minst alle funksjonærer for en godt gjennomført helg.


Flere gjesteklasser fra Sverige og Danmarks DS3-klasse kjørte en runde under helgen. Med 16 klasser totalt var det mye logistikk som må klaffe, og flere klasser kjørte på banen samtidig. Vi håper våre svenske og danske naboer følte seg ivaretatt og at vi ser dere igjen til neste år.

I GT+ er det Joachim Ottersen som leder mesterskapet, og i GT1 er det Ronny Vik foran Jørgen Skaug.


I GT3 er det Oliver Andersen som leder med kun 9 poeng foran Simen Omsted.

GT4 klassen har hatt 31 deltakere hittil i år, og Glenn Haug leder med 9 poeng foran Anna Sand Skjærbekk.


Per Jørgensveen leder med 16 poeng foran Rune Hovde i GT5.


Sølve Arntzen-Iversen har ledelsen i Seven RSR foran Dennis Moen.


I Historisk Racing klasse 8 er det Per Igland som leder mesterskapet, i klasse 9 er det Harald Tolpinrud som leder. Mathias Havdahl har ledelsen i klasse 10.


I Shortcar Bandit er det Mina Pedersen som leder og i klassene Extreme er det Christopher S. Kolbjørnsen foran Steffen Westby.


I Norges Cupen Formula Basic er det Emilie Snoen som leder foran Dag Wasmuth.To av fem

Nå er vi snart halvveis i sesongen. Noen sjåfører har forlenget forspranget i poengsammendraget. Andre har ikke vært like heldige, og har tre krevende runder foran seg hvis de håper på å utvide peishyllens pokalsamling.


Sammenlagtresultater finnes her: https://bilsport.no/poengstilling-2023/


Rudskogen med ny drakt


Alle som var på Rudskogen forrige helg kunne se de store utbyggingene Rudskogen i disse dager arbeider med. Mer asfalt, ny restaurant, flere pitgarasjer og ikke minst ny racecontrol er under oppføring. Dessverre blir ikke alt helt sluttført til runde 4 i august, men vi ser frem til ferdigstillelse til neste års sesong.


Byggeplassen skapte noen utfordringer med tanke på plass. Til tross for rekordmange deltagere, fordelt mellom nye og gamle depot, ble helgen gjennomført med minimale problemer.

Uten funksjonærer, ingen løp

Med nesten en helt skyfri himmel og høye temperaturer hele helgen kan vi ikke glemme banemannskapet. Disse gjør en formidabel innsats for at sjåførene er trygge og at tidsskjema følges. De trosser været, farer og har lange dager med til tider høyt tempo.

Her er en spesiell hyllest til dere - Tusen takk!Sokndal

Nå kan vi ikke annet enn å glede oss til neste runde på sørlandets perle, Motorcenter Norway. Den nyoppførte banen ligger i en majestetisk fjellheim på Kroheia i Sokndal.

Banen åpnet i 2021 og Racing NM fikk æren av å arrangere løp under åpningshelgen. Nå har den blitt et fast innslag i Racing NM’s kalender og gir et fint avbrekk til banene vi ellers kjenner godt.

Motorcenter Norway er en teknisk bane med både høyhastighetssvinger og tekniske partier fordelet over 2324 meter. Det er 23 høydemeter mellom laveste og høyeste punkt. Enda et høydepunkt er en blind korketrekker som kan ligne på den du finner på legendariske Laguna Seca, i California.


Generell informasjon

Pris for inngang er 200kr og barn under 16 år kommer gratis inn.

Om du ikke har mulighet til å oppleve løpene i person kan du følge med livestreamen helt gratis på Facebook-sidene til Racing NM og Injection.no, takket være TV Media.

Tidsskjema og all informasjon om neste NM-runde finner du på www.racingnm.no


Vi sees på Sokndal 1. og 2. juli!


290 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page