top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Kjørte åpningsløpet for 25 år siden!

Denne helgen feirer Vålerbanen 25 år, og to brødre fra Numedal kjørte åpningsløpet her for 25 år siden.


Odd-Andreas Ingebrigtsen kjørte åpningsløpet på Vålerbanen for 25 år siden, og har over 40 sesonger bak seg i forskjellige motorsportgrener. Foto: Marius Svingen

Racing: Odd-Andreas Ingebrigtsen og broren Lars Ingebrigtsen skulle begge kjøre jubileumsløpet på Vålerbanen denne helgen, men Lars har kjørt i stykker sin Morris under Vellodromloppet Historic Grand Prix på Karlskoga i Sverige tidligere i sommer, og fikk ikke bilen klar.


Lars Ingebrigtsen og Odd-Andreas Ingebrigtsen kjørte begge under åpningsløpet på Vålerbanen i 1992. Foto: Marius Svingen

Dermed ble det bare Odd-Andreas sin Austin Cooper S, som er på startstreken denne helgen.


Hva husker dere fra åpningsløpet her for 25 år siden?

Det er faktisk fint lite, men vi husker at vi var her. Banen var veldig mye mindre enn den er i dag, så vi måtte kjøre mange runder, ler de to.


Begge kjørte i nasjonalklassen med en Peugeot 205 inntil 1600, men hvem av de to brødrene som kom først i mål husker de ikke.


Mange sesonger bak seg

Før de kunne kjøre Racing her hjemme var de to brødrene som er bosatt i Numedal avhengig av å reise til Sverige for å bedrive sporten sin. Det var mange nordmenn den gangen som reiste over til Sverige.


- Vi var mange som kjørte i Sverige, men det var stas når Rudskogen og Vålerbanen ble bygd, og vi kunne kjøre her hjemme også. Jeg husker vi var på et løp i Sverige, og fikk noen rykter at de var i gang med å bygge Rudskogen, da reiste vi opp til anlegget for å se med egne øyne om det faktisk var sant, mimrer de to.

Odd-Andreas gjorde comeback i 2014 med sin grønne Austin Cooper S som han også kjører denne helgen. Her ser vi han fra warm up tidligere i dag.

Odd-Andreas som i helgen kjører i historisk klasse 9 har bedrevet motorsport helt siden han var ung.


– Jeg må jo ha godt over 40 sesonger bak meg i forskjellige motorsportgrener. Det begynte med motocross og gokart, og det var nok først i 1982 vi begynte å kjøre bil borti Sverige. Jeg kjørte noen sesonger i Sport2000 som var en åpen bilklasse, forteller Ingebrigsen.


I 2002 og til 2014 var Odd-Andreas borte fra motorsporten, men etter at han handlet seg en Austin Cooper S har han de siste årene deltatt i Historisk Racing.


- Dette er veldig sosialt og hyggelig. Det er det som har blitt målet for oss nå. Vi tar et løp av gangen og holder på med det fordi det er gøy, forteller han.


Hva blir målet denne helgen da?

- Det blir jo å kjøre så fort som mulig, men også gå inn i vinteren med hel bil, smiler Odd-Andreas. I løpet av vinteren skal de to få orden på Lars sin Morris slik at de begge kan kjøre sammen den kommende sesongen.

553 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page